Ексклюзиви
вівторок, 05 липня 2011 20:14

В Європарламенті Партія піратів хоче вільно завантажувати файли в інтернеті

В Європарламенті Партія піратів хоче вільно завантажувати файли в інтернеті

Нині в Європарламенті серед партій, що потраплять до головного законодавчого органу Євросоюзу, є шведська Партія піратів. Її члени виступають за вільний обмін файлами в інтернеті та зниження цін на компакт-диски. Серед політичних експертів відбуваються дискусії щодо феномену Партії піратів в політичному житті Європи.

"На мій погляд, Піратська партія є миттєвою, - коментує 26-річний Йонатан ван Тонгерен (Нідерланди), політичний радник Європейської християнської політичної молодіжної мережі. - Ця партія в опозиції до основних політичних партій, які намагаються регулювати частину інтернету. Серед основних небезпек вони вважають обмеження свободи людини в глобальні мережі, тому вони цьому протидіють. Я повинен сказати, що їхнє завдання є в якійсь мірі виправданим. Особливо, коли мова йде про дані, що стосуються громадян і до яких має доступ уряд.

Уряд, звісно, виправдовує зберігання таких даних, вказуючи на захист громадян, але виникає питання: хто буде захищати громадян від уряду? Тож Партія піратів головним чином хоче гарантувати свободу і недоторканність приватного життя в інтернеті".

За словами експерта, ядро електорату партії складають молоді люди і особливо ті, які дуже активні в інтернеті та так звані "комп'ютерні ботаніки".

"Тому Партія піратів досить успішна в залученні уваги засобів масової інформації. Вони також залучають голоси тих, хто був розчарований в основних політичних партіях. Ці люди голосували за Партію піратів на знак протесту", - вважає політолог.

"Традиційним партіям було б недоцільно не приймати це явище серйозно. Піратська партія відстоює деякі законні інтереси - свободу та особисту недоторканність. Якщо традиційні партії будуть приймати ці міркування до уваги і скоригують свою політику, то піратський рух може виявитися лише, як у нас кажуть, "в один прекрасний день літа" й значних успіхів Партія піратів ніде не матиме, якщо не рахувати Швецію", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті Партія піратів хоче вільно завантажувати файли в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути