вівторок, 12 травня 2020 03:16

В ЄС затвердили політику по "Східному партнерству"

В ЄС затвердили політику по "Східному партнерству"
В ЄС затвердили важливу для України політику. Фото: pixabay.com

Рада Європейського союзу затвердила висновки про політику Східного партнерства після 2020 року, підтвердивши її стратегічне значення.

Рада вітає "значні досягнення Східного партнерства" і підтверджує свій "підхід, заснований на стимулюванні і умовах, як засіб заохочення країн Східного партнерства до продовження реформ і нарощування зусиль в цьому напрямку", повідомляється на сайті Ради ЄС.

"Рада підтверджує, що нинішня політична основа, включаючи "20 результатів до 2020 року", повинна являти собою фактичну і приносить відчутні результати і користь людям. Рада також підкреслює важливість майбутнього Східного партнерства як більш стратегічної, амбітної, гнучкої і всеосяжної основи для співробітництва, що дозволяє учасникам спільно вирішувати загальні і глобальні завдання в широкому спектрі областей, особливо в нинішній безпрецедентній ситуації, викликаної пандемією Covid-19 ", - йдеться в повідомленні.

Рада ЄС з нетерпінням очікує наступного саміту Східного партнерства. Очікується, що на ньому будуть розглянуті результати, досягнуті з часу проведення останньої зустрічі на вищому рівні в 2017 році, схвалені довгострокові політичні цілі і намічені шляхи подальшого зміцнення і поглиблення співробітництва, а також буде дано мандат на підготовчу роботу над наступними результатами після 2020 року.

"У висновках ЄС визнає стратегічну важливість Східного партнерства і закликає до його великим амбіціям і гнучкості. Це саме те, що в контактах з ЄС і його державами-членами ми постійно просуваємо разом з іншими асоційованими партнерами - Грузією і Молдовою. Закріплена у висновках гнучкість дозволить нам розвивати ідею запуску додаткового формату діалогу ЄС з партнерами так званого "Східного партнерства Плюс", - сказав представник України при Євросоюзі Микола Точицький.

Він висловив упевненість, що висновки-2020 року - "хороша основа для майбутнього саміту Східного партнерства, в ході якого ми будемо працювати над посиленням відповідних політичних та секторальних сигналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща буде прокладати газопровід в обхід Росії і дозволить користуватися ним Україні

Східне партнерство - це ініційована Польщею і Швецією програма, спрямована на поглиблення і зміцнення відносин ЄС з шістьма східними сусідами: Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС затвердили політику по "Східному партнерству"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути