вівторок, 30 жовтня 2012 09:39

В ЄС закликали українську владу вирішити проблемні питання

В ЄС закликали українську владу вирішити проблемні питання
Фото: obozrevatel.com

В Європейському Союзі висловлюють сподівання, що українська влада належним чином завершить виборчій процес, і новий склад Верховної Ради України буде сформований відповідно до реальних результатів волевиявлення громадян.

Про це йдеться у спільній заяві щодо попередніх оцінок виборів до Верховної Ради України 28 жовтня Високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон і Єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле.

"Ми очікуємо, що майбутня Верховна Рада повністю відображатиме волю українських виборців, виявлену на виборах у неділю", - наголошується у заяві, де зазначається, що це є лише початкова оцінка парламентських виборів в Україні, зроблена за попередніми висновками міжнародної спостережної місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК опрацювала понад 87% протоколів

"І тому особливо важливо, щоб українська влада забезпечила належне проведення наступних етапів електорального процесу, зокрема відносно підрахунку голосів, оголошення результатів та реагування на можливі скарги", - також зазначили в ЄС.

Як наголосили Ештон і Фюле, надаючи цю попередню оцінку, вони взяли до уваги оприлюднену міжнародними спостерігачами "різноманітну картину деяких недоліків та труднощів, з якими зіткнулися спостерігачі на виборах".

"Ми вкотре повторюємо, що обставини навколо процесів, що не відповідають міжнародним стандартам, перешкодили представникам опозиції взяти участь у парламентських виборах та закликаємо владу вирішити це питання й зробити наступні кроки з реформування системи судочинства задля уникнення повторення таких справ", - заявили в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині кандидат від "Батьківщини" та його команда почали голодування

Як наголошується у заяві, зобов'язання Євросоюзу до України відносно політичної асоціації та економічної інтеграції "залишаються грунтуватися на повазі до наших спільних цінностей".

"Ми віддані продовженню подальшої роботи із використанням повного потенціалу наших стосунків на користь громадян України та ЄС", - запевнили Ештон та Фюле.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС закликали українську владу вирішити проблемні питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути