Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2012 22:02

"Технологія підкупу поки що безпрограшна" - КВУ

"Технологія підкупу поки що безпрограшна" - КВУ
Заступник голови Черкаської обласної організації Комітету виборців України Юрій Сас. Фото: gazeta.ua

Заступник голови Черкаської обласної організації Комітету виборців України вказав на недоліки виборчого законодавства та прорахунки опозиції.

"Закон про вибори не прогресує починаючи з 2002 року. Ми знову повернулися до змішаної системи, але частина процедур стала гіршими, ніж були у 2006 — 2007 роках. Негативним явищем є ротації в ДВК, ОВК до останнього моменту, голосування на дому неврегульоване — для одних людей воно занадто суворе. Соціальні працівники не займалися цим питанням. Де ніхто не працював з цією технологією як способом фальсифікації, там чимало людей дзвонило на гарячу лінію і питало як проголосувати, - розповів Юрій Сас, заступник голови Черкаської обласної організації Комітету виборців України. - Рівень підготовки комісій дуже низький і знизився порівняно з минулими виборчими кампаніями. Раніше ЦВК користувалося допомогою міжнародних інституцій, були масові програми навчання, в яких брали участь в якості тренерів представники наших неурядових організацій. У цьому році централізованої програми не було жодної. Ми могли навчити лише невеличку кількість спостерігачів. А зараз привозять протоколи, в яких немає елементарних речей — підпису, повного переліку кандидатів".

Щодо результатів політичних перегонів, Сас зауважив, що опозиції слід було домовлятися.

"Порахувати сумарну кількість голосів кандидатів від "Батьківщини" і від "Удару" по 195 окрузі — була б перемога, а так бачимо до чого призводить неузгодженість дій. З точки зору використання адмінресурсу в сегментів виборів по загальнодержавному округу він перестав впливати на виборців. Інша справа підкуп — якщо технологія підкупу продумана, то вона ефективна. І якщо її використовують люди, які на цьому знаються, то вона безпрограшна поки що, за результатами на Черкащині. Можливо об'єднання всіх сил проти цього могло б допомогти", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Технологія підкупу поки що безпрограшна" - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути