Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2012 21:13

У Черкасах за кандидата від "Батьківщини" голосували члени Партії регіонів
15

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Символічно, що з 59-річним Миколою Булатецьким, кандидатом в депутати по 194-му одномандатному виборчому округу (м. Черкаси) зустрічаємося біля ПК "Дружба народів", що його нещодавно відреставрували під патронатом його основної конкурентки на нинішніх виборах – Валентини Жуковської.

- Прихильники кажуть мені, що Жуковська ще буде по камінчику цю плитку завтра діставати, як програє.

О 7.00 Микола Іванович підвозить до "Дружби народів" свою дружину Тетяну, яка є членом дільничної виборчої комісії на дільниці в палаці. Чекає водія, 34-річного Андрія. Він працює водієм вантажівки на сільгосппідприємстві Булатецького.

- Треба до Насті заїхати. То мій янгол охоронець, - звертається до водія.

Купує горщик бузкових хризантем на могилу дочки Анастасії, яка загинула 14-річною в 95-му році. Заїжджає на цвинтар.

З кладовища відправляється на виборчу дільницю в школі № 32, аби проголосувати.

- За Греся (кандидат у депутати від "Батьківщини" на 195-тому окрузі Володимир Гресь) і за опозицію, - каже під'їжджаючи.

Біля дільниці вже з десяток бажаючих проголосувати стоять в черзі. Миколу Івановича пропускають проголосувати першим. За 3 хвилини дільницю відкривають. Булатецький найпершим голосує і кидає бюлетні в скриньку №1. Їде на свій округ об'їжджати дільниці.

На заправці заливає в бак свого мінівена 40 літрів пального. Купує каву і три пачки цигарок.

- В такому темпі, як зараз – це допінг для мене, - пояснює Микола Іванович.

Біля "Літака" через вікно авта помічає знайому, колишню колегу, Ларису Ільєнко.

- Я за Вас голосувала, - каже та.

- Ви перша жінка, яка мені це сьогодні повідомила, - відповідає Булатецький. Купує жінці в кіоску троянду.

Заїжджає на декілька дільниць. Люди висловлюють йому підтримку. Булатецький обіймає прихильників, цілує жінкам руки. Спілкується із знайомими:

- Для мене ключовий момент, щоб люди йшли на вибори. Вчора збираю людей: батюшки, артисти, студенти, аби прийшли позакликали людей іти на вибори. Один кадр, бандурист, каже одразу: "Скільки дасте?". Я йому – 500 гривень. Він: "Нє... За 500 гривень не буду співать.". Всім треба бабки. Поїхали ми подивитись в двори як розклеїли агітки. Де дружина клеїла – все на місці. А є такі, шо ганяють кіно. Гроші взяли, а роботу не роблять, - каже Булатецький.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У день виборів Катеринчука просили добудувати церкву та провести воду

В авто курить майже цигарку за цигаркою. Постійно розмовляє по телефону.

- Вітаю, Микола Іванович! Я за Вас голосував! А знаєте чого? Бо Ви казали, що найперше в Раді наб'єте Олійнику морду! За те, що він тушка! – каже 51-річний черкасець Булатецькому біля дільниці в "Палаці піонерів".

О 12.00 приїжджає в свій штаб. За годину робить близько 40 дзвінків: в штаб опозиції, спостерігачам, сім'ї. Спостерігачі повідомляють про підозри в підкупі з боку інших кандидатів на одній з дільниць.

- Розберіться! Фіксуйте, пишіть акти! Бл**ь! Дійте якось! – кричить в трубку Булатецький. – Зараз до Вас ще під'їдуть люди.

Біля штабу до нього підходить 66-річна Тамара Волошина:

-Йду за Вас голосувать! Спеціально, - каже жінка. - Щоб Ви Олійнику в рило дали! Я 8 років член Партії регіонів, а йду за опозицію голосувати. "Регіони" – бандіти. Вони самі своїх членів дурять.

О 13.30 Булатецький знову їде по дільницях. Намагається питати в представників соціологічних компаній, які проводять екзит-поли про свої позиції. Більшість, хто признається кажуть, що він попереду.

- Нарешті здійсниться моя мрія. Вигнать оцю банду! - коментує рейтинги кандидат.

Біля дільниці в школі №25 помічає депутата міськради, якого підозрює в співпраці з його конкуренткою, а відтак підозрює, що той займається підкупом. Викликає спостерігачів, аби ті стежили за депутатом.

О 18.00 обідає в кафе біля свого штабу. Замовляє борщ і бутерброд. В цей час йому по телефону звітують про стеження за нібито людьми, які купують голоси. Булатецький реагує емоційно, з матюками. В кафе водій приносить підготовлені в штабі заяви про організацію підкупу.

О 19.40 здає заяви про організацію підкупу в прокуратуру, СБУ та міліцію. Там обіцяють швидко зреагувати.

О 20.00 дізнається перші результати екзит-полів.

- Партія моя звісно підкачала. А "УДАР"... Не хочу про них і говорити. В Черкасах їхня функція була просто відтягнути голоси в нас. А вони ще мене пропонували знятися на користь їхнього кандидата. За "Свободу" щиро радий, - коментує Булатецький.

О 21.00 Микола Булатецький прямує до ОВК чекати перших протоколів. Найпершим приносять протокол з інфекційної лікарні. Там проголосували всього 19 осіб. Лідирує Булатецький з шістьма голосами.

О 23.00 їде додому. Одягає новий костюм та вишиванку. Вечеряє чаєм та бутербродами, при цьому переглядає виборчий телемарафон на місцевому каналі.

- Видно, що то інтелігентні просто люди, а я – боєць. Хоча серед них є такі відверто клоуни, - коментує виступи.

Телефонує в рідне село Стукалівка на Полтавщині.

- Розбуди бабу!

О 1.00 Миколі Івановичу по телефону повідомляють, що дана команда блокувати доставку протоколів до ОВК.

- Всеруться вони, а не заблокують. Я зробив усе, що від мене залежне. От є кукурудза. Я сподіваюсь, що вона дасть по 60 центнерів з гектара, вона точно дасть 50, отже я роблю все, щоб вона дала 65.

Микола Булатецький знову їде до ОВК, з авта обдзвонює штабівців з попередженням про блокування. Йому повідомляють, що з двох дільниць в школі №9 затримують протоколи. Одразу їде туди.

- Слабкий би вже в такому темпі здох... - думає вголос Булатецький дорогою.

На дільниці йому пояснюють, що сталась помилка. Він повертається до ОВК.

В переважаючій більшості протоколів, які постійно підносять, Булатецький лідирує. На деяких дільницях більше, ніж вдвічі. Микола Іванович помітно підбадьорився. Час від часу наспівує "Ніч яка місячна...".

- Перемагаємо в одні ворота! – каже комусь по телефону.

О 4.35 у ОВК все більше людей вітає Булатецького з перемогою.

- Дякую Вам за чесні вибори! Є дані, що мій відрив від Жуковської склав 10000 голосів, а результат партії найкращий в Україні! – звертається до представників дільничних комісій, що чекають своєї черги в ОВК, Микола Булатецький.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах за кандидата від "Батьківщини" голосували члени Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути