Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2012 11:52

Влада намагається фальсифікувати вибори на Черкащині на користь Губського - Томенко

Влада намагається фальсифікувати вибори на Черкащині на користь Губського - Томенко
Микола Томенко вважає, що вибори на окрузі спробують визнати недійсними. Фото: polittech.org

Один з лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що черкаська місцева влада намагається фальсифікувати результати виборів на Черкащині.

Про це політик сказав сьогодні, коментуючи інформацію, що надійшла з обласного штабу "Батьківщини" в Черкаській області, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У CIS-EMO відзначають незначні порушення в роботі комісій

Микола Томенко зазначив, що протягом виборчої кампанії влада за допомогою правоохоронних органів всіляко фальсифікувала вибори шляхом залякування і підкупу громадян.

"Сьогодні вони продовжують фальсифікувати і результати виборів", - додав він. Політик пояснив, що, зокрема, мова йде про 197 виборчий округ (центр - місто Канів). Він повідомив, що на даному окрузі, відповідно до протоколів, які має опозиційний штаб, переміг кандидат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Леонід Даценко, в той же час зараз влада намагається всіляко фальсифікувати результати виборів на користь самовисуванця мільярдера Богдана Губського.

Томенко розповів, що на даний момент у Черкаського штабу об'єднаної опозиції є інформація з 144 дільниць з 146. Згідно з цією інформацією, координатор Ради опозиційних сил Черкаської області Леонід Даценко набирає 28 302 голоси і перемагає Богдана Губського з перевагою в 4922 голоси. У той же час, за інформацією Канівського окружного штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина", в центр округу - місто Канів "розбиратися" і "допомогти" підрахунками стягуються чиновники та правоохоронці з усіх областей України на чолі з Головою Черкаської обласної адміністрації Сергієм Тулубом.

У той же час, за їх словами, окружна виборча комісія затягує з ухваленням бюлетенів, а Партія регіонів засипала комісію скаргами на дрібні порушення на дільницях, які продовжують надходити. Так, на сайті Центральної виборчої комісії повідомляється, що на 197 виборчому окрузі оброблений лише 1% бюлетенів, хоча на інших округах їх оброблено вже від 12 до 38%, і лідирує за даними 1% бюлетенів з підтримкою в 90 голосів - Богдан Губський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Губернатор Черкащини дав наказ "валити" перемогу опозиціонера на окрузі

На думку юристів Черкаського штабу опозиції, швидше за все, стоїть завдання спробувати визнати вибори в 197 окрузі недійсними. Микола Томенко зазначив, що на даний момент в Канів з'їжджаються політики, громадські діячі і юристи центрального штабу Об'єднаної опозиції. Політик також закликав засоби масової інформації долучитися до висвітлення ситуації на даному окрузі, щоб спільними зусиллями не допустити владних фальсифікацій і захистити справжні результати волевиявлення громадян.

Зараз ви читаєте новину «Влада намагається фальсифікувати вибори на Черкащині на користь Губського - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути