пʼятниця, 28 квітня 2017 14:19

В ЄС розповіли, як Овчаренко виводив активи українського агрохолдингу "Агрейн" в офшори

В ЄС розповіли, як Овчаренко виводив активи українського агрохолдингу "Агрейн" в офшори
В Європейській Асоціації платників податків завили, що проживаючи на території ЄС і маючи при цьому фірми з реєстрацією в Естонії, Павло Овчаренко (на фото) не платить податків і виводить всі свої заробітки на Панаму.

Асоціація платників податків Європейського (АНЕ) Союзу зробила публічно офіційну заяву про незаконну діяльність і факти шахрайства українського громадянина Павла Овчаренка, пише "Бізнес" з посиланням на портал Асоціації.

Відомо, що Овчаренко раніше був бізнес-партнером Ігоря Коломойського. Сьогодні він продовжує числитися главою правління підприємства з групи "Приват" - "Укртатнафта", хоча сам при цьому вже більше 7 років не проживає в Україні і ховається у Франції. Більш того, в березні поточного року за підозрою в шахрайстві, зокрема, рейдерстві активів агрохолдингу "Агрейн", Овчаренко в черговий раз був оголошений в розшук.

В Європейській Асоціації платників податків завили, що проживаючи на території ЄС і маючи при цьому фірми з реєстрацією в Естонії, Овчаренко не платить податків і виводить всі свої заробітки на Панаму.

"У 2015 році естонська компанія A-Grain Eesti OU (належить Овчаренко) провела торгові операції на суму близько 57,35 млн. Євро. У той же час, приблизно 55,2 млн. Євро або більше 96% всіх продажів були зареєстровані в Панамі . Однак, офіційні податкові декларації компанія показує мінімальний прибуток або навіть збитки. Наприклад, було оголошено про втрату A-Grain Eesti OU в 2015 році 135,205 євро ", - сказано в зверненні.

Більш того, в ЄС повідомили про те, естонська компанія П. Овчаренко використовувалася як транзитна ланка в схеми висновків коштів з агрохолдингу "Агрейн".

"Естонська" A-Grain Eesti OU є транзитною ланкою в схемі виведення коштів панамської компанії Павла Овчаренка "CAREYMAY" FINANCE SA, яка, з одного боку здійснювала продаж зерна агрохолдингу "Aгрeйн" кінцевим споживачам і акумулювала реальні доходи на своїх рахунках, а з іншого боку побічно володіє сільськогосподарським холдингом ", - сказано в повідомленні Асоціації платників податків ЄС.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС розповіли, як Овчаренко виводив активи українського агрохолдингу "Агрейн" в офшори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути