Ексклюзиви
субота, 10 листопада 2012 11:07

У день виборів Донбас та Крим протестували пасивно, ногами - Гриценко

У день виборів Донбас та Крим протестували пасивно, ногами - Гриценко
"Влада придумала схему "псування" бюлетенів.Це — злочин, за який винні мають сісти на шість років", - вважає один із лідерів опозиції

Чинна влада зірвалася з різьби і показала своє справжнє обличчя. Люди побачили, що не вони, а спецпідрозділ "Беркут" визначає переможців парламентських виборів. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав народний депутат від блоку НУ-НС Анатолій Гриценко.

"Тепер усім видно, як Янукович планує "перемагати" на президентських виборах — спираючись на продажних суддів, спецпідрозділи міліції та на розчарування і пасивність громадян. 43 відсотки з них проголосували "ногами" — не пішли на вибори", - зауважив він.

За словами Анатолія Степановича, в регіонах, де традиційно підтримували Януковича, де явка була 80 і більше відсотків, вона впала кардинально.

"В Криму менше половини людей голосувало, близько 50 відсотків — у Донецьку, Луганську, Одесі. Це — протест, але поки що в пасивній формі. Навіть ті люди, які стримано ставилися до Партії регіонів, і навіть ті, хто за неї голосували, зараз шоковані діями влади. Рейдами "Беркута", який незаконно застосовує силу, викрадає протоколи з виборчих дільниць, як у Первомайську, Каневі", - зазначив політик.

На його думку, президент Віктор Янукович хоче сформувати більшість у новій Верховній Раді виключно з Партії регіонів та "самовисуванців"

"Без комуністів. Не виходить. Тому йде війна в округах, де хочуть вкрасти перемогу в опозиції. Булатецький на Черкащині переміг із відривом 12 тисяч голосів, Корнацький на Миколаївщині — чотири з половиною тисячі. Таку різницю неможливо приховати. Тому влада придумала схему "псування" бюлетенів. "Беркут" силою забирає бюлетені, їх відвозять у міліцію, а потім "виявляється", що частина — "недійсні", а пакети і печатки "пошкоджені". Тоді влада нахабно заявляє: "ЦВК не може зафіксувати перемогу, ідіть на повторні вибори". Це — злочин, за який винні мають сісти на шість років", - сказав Гриценко.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «У день виборів Донбас та Крим протестували пасивно, ногами - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути