понеділок, 26 березня 2018 11:18

У справі про підробку декларацій членами НАЗК фігурує Льовочкін - Голобуцький

У справі про підробку декларацій членами НАЗК фігурує Льовочкін - Голобуцький
Політолог Олексій Голобуцький заявив, що зараз задеклароване майно Льовочкіна перевіряє НАБУ на предмет законності придбання. Фото: From-UA

У справі про підробку декларацій членами Нацагентства з питань запобігання корупції фігурує колишній глава АП Віктора Януковича Сергій Льовочкін. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Олексій Голобуцький.

"На тлі скандалу з Савченко майже непоміченою проскочила вкрай цікава новина: суд дав СБУ доступ до телефонних розмов члена НАЗК, якого підозрюють в підробці даних декларацій. Раніше НАБУ заявляло, що до групи входить голова, члени і керівник департаменту НАЗК, заступник керівника департаменту АП, а також заступник начальника управління у складі центрального апарату СБУ. Але в рішенні суду до групи додався ще один персонаж - "колишній глава Адміністрації Президента ОСОБА_10". ЗМІ припустили, що мова йде про Бориса Ложкіна. Але згідно з моїми джерелами, мова не про Ложкіна, а про його попередника часів президентства Януковича - Сергія Льовочкіна, нині одного з керівників фракції "Опозиційний блок" в парламенті", - заявив Голобуцький.

Як зазначив політолог, зараз задеклароване майно Льовочкіна перевіряє НАБУ на предмет законності придбання. Крім того, разом з Дмитром Фірташем його звинувачують у несплаті податків при покупці телегрупи "Інтер" та легалізації злочинних доходів через придбанная нерухомості в різних країнах.

"З появою у справі цього нового персонажа картина починає прояснюватися. Залагодивши власні проблеми з декларацією шляхом підкупу членів НАЗК (НАБУ повідомляло, що в матеріалах справи зафіксовано хабар у розмірі 1 мільйон гривень від якогось народного депутата за підробку даних в декларації), Льовочкін як партійний стратег і організатор з багаторічним досвідом цілком міг взятися за залагодження подібних проблем своїх колег, увійшовши в ту саму "злочинну групу", - зазначив Голобуцький.

Таким чином, здавати позиції без бою колишні регіонали не планують, підкреслив політолог.

"Одного разу вони вже дочекалися свого реваншу, посадивши на трон Януковича на хвилі розчарування від першого Майдану. Сьогодні вони чекають такого ж моменту. А поки він не настав, їх головне завдання - залишатися поблизу, ретельно вичищаючи свої декларації і відбілюючи репутацію", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «У справі про підробку декларацій членами НАЗК фігурує Льовочкін - Голобуцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути