середа, 22 серпня 2012 21:48

У ЦВК припускають, що парламентські вибори можуть визнати нелегітимними

У ЦВК припускають, що парламентські вибори можуть визнати нелегітимними
Шаповал: "Уже зараз я певен того, що проблема легітимності буде існувати". Фото: obozrevatel.com

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал припускає, що можуть виникнути проблеми щодо визнання легітимними парламентських виборів.

Про це він сказав 22 серпня під час зустрічі з послом Німеччини в Україні Крістофом Вайлем, пише Українська правда з посиланням на прес-службу ЦВК.

"Уже зараз я певен того, що проблема легітимності буде існувати. При цьому є сенс розрізняти легітимність внутрішню і зовнішню. По-перше, в країні існує два діаметрально протилежні політичні табори. І опоненти сприймають один одного не як просто опоненти, а нерідко – як вороги. Відтак, той хто програє, очевидно не прийме оголошені результати і буде стверджувати, що вибори було сфальсифіковано", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох членів Центрвиборчкому можуть достроково звільнити

Шаповал пояснив, що подібна логіка породжена тим, що у пострадянських країнах поки що відсутня стала демократична практика, традиція проведення виборів і сприйняття їх результатів.

"Що ж до легітимності зовнішньої, то вже сьогодні, на жаль, можна припускати, що певна частина міжнародних експертів, хоча б на рівні підсвідомості, запрограмована  на те, щоб визнати вибори не зовсім "чистими" з деяких аспектів", - додав голова ЦВК.

Він зазначив, що "внутрішньо готовий до того, що як би Комісія не намагалась провести вибори відповідно до Закону, які б зусилля при цьому не докладала, оцінки можуть бути негативними".

"За великим рахунком, ЦВК потрібна не позитивна, а об'єктивна оцінка. Разом із тим, ми прагнемо провести вибори так, щоб за їхніми результатами Україна виглядала гідно", - додав Шаповал.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК припускають, що парламентські вибори можуть визнати нелегітимними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути