вівторок, 21 серпня 2012 19:15

Суд ухвалить рішення у справі Кармазіна проти ЦВК завтра

Суд ухвалить рішення у справі Кармазіна проти ЦВК завтра
Підтримати Юрія Кармазіна до суду прийшли близько тисячі осіб. Фото: kherson.blox.ua

Вищий Адміністративний Суд України переніс розгляд справи щодо відмови Центральної виборчої комісії реєструвати кандидатом у народні депутати Юрія Кармазіна на 22 серпня 11.00.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів сам нардеп Юрій Кармазін.

"Сьогодні розглядався мій позов до ЦВК про скасування абсолютно абсурдних рішень, який показує анатомію винищення неугодних людей, неугодних кандидатів і проведення виборів фактично без виборів. У державі проводяться вибори задовго до виборів, без виборів і тим органом, який немає права їх проводити", - підкреслив він.

Кармазін розповів, що запитав посадові інструкції осіб, які затверджували рішення щодо нього та його заяв."Нам відповіли, що посадових інструкцій не існує, що ЦВК керується інструкцією з діловодства ще 1998 року. Це в той час, коли закон про ЦВК було прийнято у 2004 році, а закон про вибори народних депутатів — у листопаді 2011 року", - обурився нардеп.

До суду прийшли підтримати Кармазіна близько тисячі людей, які відгукнувшись на заклики соратників нардепа і на заклики народного депутат Олега Ляшка, який також був присутній на засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Центрвиборчкомі пояснили, чому не зареєстрували 400 кандидатів

"Через це нам навіть надали великий зал, бо не поміщалися всі люди. Поки хочу сказати, що, в принципі, суд проводив дослідження обставин як належить суду. Якоїсь упередженості я не побачив. Я навіть не заявляв відводи суддям, незважаючи на те, що двоє із них переведено із Донецька", - розповів Кармазін.

Народний депутат сподівається, що рішення суду буде все ж на його користь.

"В Україні опозиційному політику мати шанси чи прогнозувати щось дуже проблематично. Я вірю в здоровий глузд, я вірю, що рано чи пізно справедливість переможе і буде відновлена. Коли вона буде відновлена — це інше питання. Якщо завтра, то Слава Богу. Якщо ні, то є Європейські суди і я буду звертатися туди. Бо якщо я не буду боротися, то як тоді тим людям, які не мають знань і моральної підтримки", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За місце у Верховній Раді боротиметься 5771 кандидат. Реєстрація завершена

Кармазін додав: "Я сподіваюся на позитивне рішення, на виграш. ЦВК треба зупинити в їхньому зухвальстві і в нехтуванні законів і Конституції".

Нагадаємо, що Центрвиборчком відмовив Кармазіну у реєстрації кандидатом у народні кандидатом, пояснюючи це тим, що нардеп подав заяви на балотування по двох округах. Водночас, сам Кармазін запевняє, що чинив все згідно із законом і вважає відмову в реєстрації цілеспрямованими діями проти нього.

Зараз ви читаєте новину «Суд ухвалить рішення у справі Кармазіна проти ЦВК завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути