субота, 22 квітня 2006 10:44

У Вищому адмінсуді продовжується розгляд позовів до ЦВК

Напередодні Вищий адміністративний суд відклав розгляд позовів до ЦВК про встановлення результатів виборів у парламент до сьогоднішнього дня 10:00, повідомив головуючий суддя Олександр Пасенюк.

На вчорашньому засіданні, 21 квітня, суд заслухав свідків у справі.

Четверо свідків запропонував блок Юрія Кармазіна - і ще одного блок Наталії Вітренко "Народна опозиція". У своїх показаннях вони заявляли про події під час виборів, які, на їхню думку, були порушеннями. А саме - невідповідне оформлення протоколів, невидача копій протоколів членам окружних комісій, відсутність відповідної підготовки членів цих комісій.

Очікувалося, що свідчитимуть ще двоє свідків від блоку Кармазіна. Однак з огляду на пізній час, лідер свого ж блоку відмовився від цього.

Після заслуховування свідків Юрій Кармазін заявив, що Центрвиборчком не надав суду всіх доказів, необхідних для повноцінного розгляду справи. За його словами, Центральна виборча комісія не надала первинних протоколів, куди потім вносилися уточнення.

До такої заяви Кармазіна приєдналися і представники блоку Вітренко та партії "Віче".У відповідь на їхнє обвинувачення у ЦВК зазначили, що суду передали оригінали всіх протоколів, на підставі яких складався протокол комісії з остаточними результатами виборів Ради.

На думку заступника голови Центрвиборчкосму Миколи Мельника, позивачі намагаються штучно розширити предмет розгляду таким чином, щоб оскаржити діяльність окружних і дільничних комісій, тоді як строки такого оскарження минули.

По завершенню засідання сторони почали сваритися.

Лідер "Віче" Інна Богословська кілька разів обізвала членів ЦВК негідниками.

- Повинні були сидіти всі після президентських виборів, щоб пацюків, сортири побачили, - вигукнула вона.

- Сьогодні страсна п"ятниця, страсті розжарюються, - прокоментувала суперечку Наталія Вітренко.

Вищий адмінсуд 15 квітня почав розглядати скарги на оголошення Центральною виборчої комісією результатів виборів у Верховну Раду, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Вищому адмінсуді продовжується розгляд позовів до ЦВК ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути