понеділок, 29 квітня 2019 03:45

У Бундестазі представлять стратегію щодо звільнення Донбасу

У Бундестазі представлять стратегію щодо звільнення Донбасу
Бундестаг допоможе звільнити Донбас. Фото: Радіо Свобода

Фракція Вільної демократичної партії в Бундестазі одностайно ухвалила документ, в якому представляє в дванадцяти пунктах нову стратегію щодо ситуації на сході України. Незабаром ця стратегія буде представлена на розгляд Бундестагу.

"Обрання нового президента Володимира Зеленського та головування Німеччини в Раді Безпеки ООН є ключовими для надання нового імпульсу мирним переговорам", - заявила ініціатор пропозиції Рената Альт, пише німецький таблоїд Bild.

Вона вважає, що Бундестаг повинен закликати федеральний уряд скласти додатковий план дій щодо Мінська з обов'язковими термінами і стимулами до дотримання і конкретними наслідками в разі невиконання вимог. Автори пропозицій дорікають, що зустрічі в "нормандському форматі", частиною якого є Німеччина і Франція, відбуваються лише на робочому рівні.

Як зазначено в ухваленому фракцією Вільної демократичної партії документі, федеральний уряд повинен у рамках ЄС сприяти створенню "нового або додаткового цивільно-поліцейського компоненту місії ООН, який, в першу чергу, візьме на себе суверенні завдання у співпраці з місцевими органами безпеки України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сім'ї Меркель сталася трагедія

У Раді Безпеки ООН федеральний уряд Німеччини повинен розробити мирний план, який включає на додаток до тимчасової місії ООН на українсько-російському кордоні забезпечення відведення всіх бойових частин і зброї, розпуск "урядів" у самопроголошених "народних республіках".

Зараз ви читаєте новину «У Бундестазі представлять стратегію щодо звільнення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути