Ексклюзиви
середа, 19 червня 2013 09:46

"Уже почалася війна між "Батьківщиною" і Кличком" - політолог

"Уже почалася війна між "Батьківщиною" і Кличком" - політолог
За словами експерта, поки що люди вірять у те, що Кличко може стати реальною альтернативою Януковичу. Фото: Анатолій БАБАК

Люди хочуть бачити не людину, яка замінить Януковича, не боротьбу за те, хто поганий, а хто хороший, а реальну альтернативу.

Про це розповів у коментарі Gazeta.ua заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Зрозуміло, що зараз уже почалася війна між "Батьківщиною" і Кличком, - говорить він. - І переважно "Батьківщина", усі ці заяви про нібито "тушки", які скоро з'являться в УДАРі... Тобто видно, що Яценюк і Кличко - це конкуренти на майбутніх президентських виборах. Яценюк себе позиціонує і влада все для цього робить, щоб показати як головних конкурентів на виборах саме Яценюка і Януковича. Тому абсолютно нормально, що у них обох понижується рейтинг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличку всі симпатизують, але в нього нема електорального ядра - експерт

Політолог переконаний, що в опозиції сподівалися на іншого єдиного кандидата, ніж той, який зараз вимальовується, що й спричинило конкурентну боротьбу.

"Кличко як людина, яка має нині найбільший рейтинг, може і надалі продовжувати цю тему єдиного кандидата. В ідеалі, можливо, це було б і позитивом для опозиційних сил. Але прийнята інша концепція, тому що ті, хто закликав визначитися з єдиним кандидатом, мабуть, думали, що це буде трохи інша особа".

За словами Голобуцького, поки що люди вірять у те, що Кличко може стати альтернативою Януковичу, але завтра все може змінитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко мовчить і не влазить у розборки, тому його рейтинг росте - політолог

"Люди хочуть бачити не людину, яка замінить Януковича, не боротьбу між тим, що він поганий, а я кращий. Не в цьому дискусія. А хочуть бачити реальну альтернативу. Поки що вони вірять і сподіваються, що це може бути Кличко. Тому він на першому місці електорального рейтингу. Завтра це може стати і Яценюк або ще хтось. Після виступу Луценка, якби йому можна було брати участь у виборах, то теж став би непоганим кандидатом на президента", - наголосив експерт.

Нагадаємо, згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, якщо б президентські вибори проходили наприкінці травня цього року, то найбільшу кількість голосів виборців отримав би Віталій Кличко. За нього проголосувало б 16%, а за Януковича – 14%. Яценюк отримав би 10% голосів виборців, Тягнибок – 6%, Симоненко – 4%.

Зараз ви читаєте новину «"Уже почалася війна між "Батьківщиною" і Кличком" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути