вівторок, 18 червня 2013 12:35

Кличко мовчить і не влазить у розборки, тому його рейтинг росте - політолог

Кличко мовчить і не влазить у розборки, тому його рейтинг росте - політолог
За словами експерта, у Кличка є можливість ще здобувати свій рейтинг на сході та півдні України. Фото: Анатолій БАБАК

Лідер УДАРу Віталій Кличко останнім часом зайняв позицію мовчання і не втручання в якісь суперечки чи конфлікти, тому його рейтинг і зростає.

Так заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький прокоментував Gazeta.ua дані останнього соціологічного дослідження КМІСу, згідно з яким Кличко вже обігнав у рейтингу президента Віктора Януковича.

"Думаю, що ці рейтинги відповідають дійсності, - говорить він. - Тим більше, що і раніше там різниця була невелика між ними. Останні два місяці складається така тенденція до збільшення рейтингу Кличка і зменшення рейтингу Януковича і Яценюка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко уже випередив у рейтингу Януковича - соцдослідження

За словами політолога, Кличко, зважаючи на його статус і діяльність, поки що займається переважно мовчанням.

"Не відповідає на багато питань, не влазить у розборки тощо, і правильно робить. І в нього стеля достатньо висока, тому що він популярний і відомий як на заході, так і на сході та півдні. Є можливість ще здобувати свій рейтинг, розвиватися на сході та півдні України, тому він і росте. Його антирейтинг - один із найнижчих серед усіх політиків, що знову ж таки дає йому можливість розвиватися", - зазначив Голобуцький.

Водночас він наголосив, що поки що є ще час для різних варіантів зміни розташування сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко натякнув, що Яценюк і Тягнибок повинні працювати на перемогу президента Кличка

"Рейтинг може як понизитися, так і піднятися. Не треба забувати про дуже серйозний прихований резерв у Януковича. Не забуваємо, що скоріше за все кампанія коли почнеться, розгорнеться на повну програму, то знову проходитиме за принципом "свій-чужий". І зроблять усе, щоб Кличко асоціювався саме з Західною і Центральною Україною, тобто з україномовною Україною, що, можливо, відразу понизить його рейтинг на Східній і Південній її частині", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, якщо б президентські вибори проходили наприкінці травня цього року, то найбільшу кількість голосів виборців отримав би Віталій Кличко. За нього проголосувало б 16%, а за Януковича – 14%. Яценюк отримав би 10% голосів виборців, Тягнибок – 6%, Симоненко – 4%.

Зараз ви читаєте новину «Кличко мовчить і не влазить у розборки, тому його рейтинг росте - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути