вівторок, 18 червня 2013 17:30

Кличку всі симпатизують, але в нього нема електорального ядра - експерт

Кличку всі симпатизують, але в нього нема електорального ядра - експерт
На думку експерта, Кличку грає на руку те, що він не є яскравим прибічником якоїсь ідеології. Фото: Анатолій БАБАК

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький назвав, що може сильно змінити рейтинг лідера УДАРу Віталія Кличка.

"У Кличка є один недолік, який може дуже сильно змінити його рейтинг. У нього нема електорального ядра, - говорить політолог у коментарі Gazeta.ua. - Є дуже багато людей, які йому симпатизують. А хто йому не симпатизує? Це людина - гордість України, без певних чітких політичних поглядів, як у Тягнибока, наприклад. Тобто кожен: і ліберал, і лівий, і націоналіст - будь-хто може симпатизувати Кличку. Тому що він не є таким яскравим прибічником якоїсь ідеології".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко мовчить і не влазить у розборки, тому його рейтинг росте - політолог

Проте, за словами експерта, невдовзі лідеру УДАРу доведеться відповідати на багато спірних питань, що може вплинути на його рейтинг.

"Чим ближче буде до виборів, тим важче йому буде не відповідати на питання. Йому доведеться давати відповіді на багато питань, і це його електоральне поле може ще збільшитися, а може й навпаки звузитися", - наголосив Голобуцький.

Він також звернув увагу на соціальну складову електорату Кличка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко уже випередив у рейтингу Януковича - соцдослідження

"Дуже багато молоді. Це з одного боку й позитивно. Але з точки зору участі молоді на виборах - це скоріше мінус, ніж плюс. І це ми побачили на парламентських виборах, коли нібито ледве не зрівнялися тоді рейтинги "Батьківщини" і Кличка, а потім усе вийшло не так. Тому що у "Батьківщини" є електоральне ядро, яке прийде на вибори за будь-яких умов, а у Кличка немає. Це ядро у нього коливається, аморфне, і при будь-якій перепоні виборці вже голосувати не йдуть", - підкреслив політолог.

Нагадаємо, згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, якщо б президентські вибори проходили наприкінці травня цього року, то найбільшу кількість голосів виборців отримав би Віталій Кличко. За нього проголосувало б 16%, а за Януковича – 14%. Яценюк отримав би 10% голосів виборців, Тягнибок – 6%, Симоненко – 4%.

Зараз ви читаєте новину «Кличку всі симпатизують, але в нього нема електорального ядра - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути