пʼятниця, 15 серпня 2008 11:20

Ющенку нагадали, як він заборонив Януковичу лізти у зовнішню політику

Прем"єр-міністр України не може коментувати питання міжнародних відносин. Таку думку висловив директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко.

Політолог нагадав, що ще два роки тому Президент заборонив прем"єр-міністрові Віктору Януковичу коментувати будь-які міжнародні події.

"Тоді Віктор Ющенко підкреслював, що міжнародна політика є винятковою прерогативою Президента та міністра закордонних справ і лише вони мають право офіційно коментувати міжнародні події", - відзначив він.

Зокрема, на думку Бондаренка, закономірно, що діючий прем"єр-міністр Тимошенко не висловлюється з приводу загосрення конфлікту на Кавказі.

"Вона не є канцлером України у повному розумінні цього слова і не визначає напрями зовнішньої політики. Тимошенко - керівник виконавчої гілки влади, тому вона може тільки виконувати те, що намічене Верховною Радою і Президентом і не може виходити за рамки своїх повноважень", - резюмував політолог, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку нагадали, як він заборонив Януковичу лізти у зовнішню політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути