Ексклюзиви
пʼятниця, 02 жовтня 2009 12:49

Ющенко витрачає на зарубіжні поїздки втричі більше за Кучму

Ющенко витрачає на зарубіжні поїздки втричі більше за Кучму
У зарубіжні поїздки Президент України Віктор Ющенко везе величезну свиту, витрачає мільйони, але часто не привозить звідти нічого корисного для країни - немає важливих договорів, ні серйозних контрактів. Тема ефективності іноземних вояжів Президента виникла неспроста. За роки свого правління він здійснив 76 поїздок. Якщо в перший рік його президентства в бюджеті на них було виділено 15,7 млн. грн., то в цьому - 20,9 млн. грн. Попередник Ющенка на посаді головного українця - Леонід Кучма - в 2004 році по цій статті витратив усього 5,9 млн грн.

Пролетів з музикою - під таким девізом 15-16 вересня відбувся візит Глави держави Віктора Ющенка до Туркменістану. Оскандалив цю поїздку бютівець Микола Томенко, віце-спікер парламенту, який заявив, що до свого туркменського колеги Президент полетів одразу на двох літаках.

"До складу делегації увійшла значна кількість чиновників, супроводжуючих осіб і музикантів", - додав фарб у картину президентського "гріхопадіння" віце-спікер.

Витрати на утримання Глави держави в 2009 році збільшилися на третину. На Президента і структури, які його обслуговують, виділено 1,6 мільярда гривень.

Також український гарант Конституції залишив далеко позаду Верховну Раду і Кабінет міністрів, бюджет яких у 2009 році був запланований на рівні 1,0 і 0,5 мільярда відповідно.

Утримання Президента подорожчало на 31%, парламенту - на 21%, повідомляє ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко витрачає на зарубіжні поїздки втричі більше за Кучму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути