Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2011 14:19

Ющенко вірить, що Янукович буде керувати як він

Ющенко вірить, що Янукович буде керувати як він

Екс-президент Віктор Ющенко сподівається, що президент Віктор Янукович повернеться до його політики.

За його словами, перший рік президенства Януковича ознаменувався згортанням демократичних свобод та фактичною відмовою від євроінтеграції.

"Новий президент у нас всього лише рік. Зазвичай політики на початку роблять помилки. Вони хочуть змін, наприклад, у відносинах з сусідами. Але коли у них це не виходить, вони тверезіють і повертаються до колишніх практикам. Я сподіваюся, що так буде і з командою Януковича ", - підкреслив Ющенко.

За його словами, нова влада відмовилася від політики консолідації.

"Я сподіваюся, що рано чи пізно новий президент зрозуміє, що політика їх взаємного протиставлення безперспективна. Українська історична політика, політика ідентичності не була спрямована проти кого-небудь. Мова йшла про об'єднання 46 мільйонів людей навколо спільних ідеалів", - підкреслив екс-президент в інтерв'ю Gazeta Wyborcza

На репліку про те, що указ про присвоєння Степану Бандері звання Герой України розділив українців Ющенко відповів так:

"Суверенна держава повинна формувати духовну спільність всіх своїх громадян і лише потім шукати єдності в економічних питаннях або у відношенні інтеграції з міжнародними інститутами. Нова влада відмовилася від політики консолідації народу", - пыдкреслив Віктор Ющенко.

В той же час, він висловив надію, що Янукович зможе розпочати процес об'єднання України.

Я радий, що нова влада на кожному перехресті пропагує ідею єдності Україні, хоча, можливо, вона не цілком розуміє, про що йде мова. Важливо, щоб українська історія писалася на Україну, а не за чужими зразками. А такі образи, до того ж брехливі, нам намагалися нав'язати. Нас примушували почитати Павлика Морозова, який доніс на власних батьків, а наших власних героїв проклинали", - резюмував Віктор Ющенко, коментуючи святкування Дня об'єднання України.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вірить, що Янукович буде керувати як він». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути