пʼятниця, 04 вересня 2009 15:00

Ющенко вдруге ветував закон про фінансування Євро-2012

Ющенко вдруге ветував закон про фінансування Євро-2012

Віктор Ющенко повторно ветував закон, що передбачає виділення 9,8 мільярдів гривень прибутків Нацбанку на фінансування програм з підготовки країни до Євро-2012. Аргументи та застереження Президента залишились незмінними.

"На сьогодні у гривні залишилася одна загроза – слабка бюджетна політика держави. Якщо далі бездумно, через емісійний станок, вирішувати проблеми неякісного бюджетного планування, непродуманої бюджетної політики – це ставити під удар перш за все кожну людину. Бо девальвація та інфляція – це удар по простій людині, по національній економіці", - зауважив Віктор Ющенко.

Президент України застеріг Уряд від використання емісійних механізмів в умовах економічної кризи.

"Кожна емісія сьогодні, мільярд чи півтора, буде поганою послугою для стабілізації гривні", - сказав Ющенко.

За словами глави держави, Кабінет Міністрів має ретельно підійти до планування бюджету цього та наступного років, особливо у контексті співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Довіра з боку цієї організації, на думку Президента, не лише вплине на фінансовий клімат держави, але й засвідчить інвестиційну привабливість української економіки.

Нагадаємо, що попереднє президентське вето цього закону було подолане на позачерговому засіданні Верховної Ради 21 серпня. Зазначені кошти мали б піти на будівництво стадіонів, аеропортів, доріг, готелів і всієї інфраструктури, яка забезпечує проведення чемпіонату.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вдруге ветував закон про фінансування Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути