понеділок, 03 серпня 2009 13:43

Ющенко не дозволив закласти в бюджет 9,8 млрд грн на Євро-2012

Ющенко не дозволив закласти в бюджет 9,8 млрд грн на Євро-2012

Президент України Віктор Ющенко ветував зміни в закон про державний бюджет, згідно з якими Національний банк України повинен перерахувати до держбюджету 9,8 мільярда гривень на фінансування підготовки будівництва об"єктів до Євро-2012.

"Президент України застосував право вето до закону про внесення змін до державного бюджету, згідно з якими НБУ повинен вносити аванс до держбюджету у розмірі 9,8 мільярдів гривень. Закон припускав, що ці кошти підуть на фінансування об"єктів Євро-2012", - сказав керівник головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Роман Жуковський журналістам в понеділок в Києві.

Нагадаємо, раніше голова Верховної ради України Володимир Литвин висловив очікування, що президент України Віктор Ющенко заветує цей закон.

За словами Литвина, джерела збільшення відрахувань НБУ на фінансування підготовки об"єктів до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року є "достатньо суперечливими, тому що обрізається Фонд гарантування внесків робітників, у який повинні йти відрахування з Нацбанку".

"При безрозсудному підході це може привести до сплеску інфляції. Але рішення прийнято. Я чекаю на нього вето президента", - заявив Литвин.

При цьому голова ВР відзначив, що у випадку, якщо ситуація з фінансуванням підготовки до Чемпіонату Європи по футболу 2012 року не покращає, то "Євро-2012 залишиться для нас блакитною мрією".

Верховна рада України 1 липня ухвалила Закон "Про внесення змін до законів "Про Державний бюджет України на 2009 рік" і "Про Національний банк України". Документом збільшуються на 9,8 мільярда гривень - до 13,8 мільярдів гривень - зобов"язання Національного банку України в 2009 році з перерахування до держбюджету суми перевищення доходів Нацбанку над його витратами.

Вказані кошти пропонується направити на забезпечення належного виконання заходів щодо підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дозволив закласти в бюджет 9,8 млрд грн на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути