вівторок, 28 жовтня 2008 08:29

Ющенко в Туреччині сказав, куди підуть гроші МВФ і покритикував Тимошенко

Ющенко в Туреччині сказав, куди підуть гроші МВФ і покритикував Тимошенко

Президент Віктор Ющенко переконаний, що кредит Міжнародного валютного фонду дозволить Україні подолати виклики, пов"язані зі світовою фінансовою кризою. Про це він сказав на прес-конференції в Анкарі, повідомляє УНІАН.

Ющенко зазначив, що в неділю спільно з прем`єром, міністром фінансів, головою Нацбанку направив до МВФ відповідного листа, і вже в понеділок надійшла позитивна відповідь щодо надання кредиту.

Ющенко зауважив, що ключові рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо подолання в Україні наслідків світової фінансової кризи "певною мірою є програмою МВФ щодо України". Зокрема, йдеться про радикальну зміну урядової політики щодо бюджетних видатків.

Ющенко зауважив, що дії уряду, які не забезпечили збалансованість таких видатків, призвели до інфляції у 16%. "Це незграбна політика", - сказав він.

Також серед питань, пов"язаних зі співпрацею з МВФ, президент назвав обслуговування зовнішнього боргу України як державного, так і корпоративного.

При цьому президент нагадав, що станом на понеділок такий борг становить 100 млрд. доларів, з нього державний - лише 14,5 млрд. доларів, решта – корпоративний борг.

Президент зауважив, що власний валютний резерв НБУ дозволив би обслуговувати цей борг, якби не виникла світова фінансова криза.

Також Ющенко зауважив, що на сьогодні Україні доцільно отримати фінансову підтримку ще й тому, що традиційні експортні галузі України, такі як металургійна та хімічна, зіткнулись із фактичною зупинкою світових ринків продукції цих галузей.

Крім того, Ющенко підкреслив, що нині необхідно вести мову про рефінансування "чутливих" експортних галузей економіки.

Також кредит стосуватиметься питання валютного курсу України, стабільності банківської системи, в тому числі підтримки стабільності "Промінвестбанку".

Президент наголосив, що всі ці питання так чи інакше увійшли до програми МВФ щодо України.

"Я є оптиміст і хочу заявити, що Україна справиться з викликами, пов"язаними з міжнародною фінансовою кризою", - сказав президент.

Як відомо, раніше голова МВФ Домінік Стросс-Кан заявив, що фонд виділить Україні кредит у розмірі 16,5 млрд. доларів.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко в Туреччині сказав, куди підуть гроші МВФ і покритикував Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути