середа, 22 червня 2011 19:50

Ющенко спробує пройти по мажоритарці до ВР - політолог

Ющенко спробує пройти по мажоритарці до ВР - політолог

Останнім часом колишній президент України Віктор Ющенко розгорнув бурхливу інформаційну діяльність. Після майже півтора року публічного мовчання він робить численні заяви, виступає у телевізійних ефірах, дає інтерв'ю відомим виданням. Повернення Ющенка у велику політику після більш ніж річного мовчання може означати початок його передвиборчої кампанії до Верховної Ради.

Ігор Дебенко, 25 років, політолог.

Чи можливе повернення Юшенка в політику?

- Віктор Ющенко викликає глибоке розчарування та обурення в суспільстві. Він не зміг стати поводирем нації, тому йому не можна спочивати подібно на лаврах так, як Кравчук чи навіть Кучма. Цілком зрозуміло, що скоріш за все, Ющенко спробує пройти по мажоритарці  до ВР через один із округів. У той же час, в "Нашої України" шанси пройти до парламенту відсутні. Відновлення довіри до цієї політичної сили неможливо. Утім, його заклики до солідарності та звинувачення Тимошенко не відповідають сучасності. Сучасне електоральне поле - це постпомаранчевий електорат, для якого потрібна креативність. Звісно, на цьому полі він буде заважати всім.

Повернення до старих політиків не означає кризу політики?

- Так, в Україні є значний попит на нові обличчя в політиці. Проблемою є відсутність пропозиції, яка могла б задовольнити цей попит. Поряд з тим, поява нових облич час від часу відбувається, але рівень до віри до них не більший, ніж у попередніх політиків. Я думаю, що в будь-якому випадку, нові обличчя з'являться, але навряд чи можна сказати, що реабілітація колишніх політиків означає кризу самої політики в Україні. Запит на опозицію Партії регіонів та невдоволення владою створює хороші умови для колишніх помаранчевих лідерів і ці політики можуть виїжджати на вже апробованих ідеях.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко спробує пройти по мажоритарці до ВР - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути