Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2008 13:49

Ющенко закликає українців активніше створювати дефіцитну категорію

Президент України Віктор Ющенко закликає українців активніше всиновлювати дітей старшого віку.

Про це повідомив Президент України Віктор Ющенко, виступаючи сьогодні на Всеукраїнському форумі усиновлювачів.

Президент позитивно оцінив кроки держави у проведенні реформ щодо усиновлення дітей. Він зауважив, що наприклад, сьогодні не існує проблеми з усиновленням дітей віком до 5 років, навпаки є черга у тисячу родин на усиновлення. Президент зауважив, що це гарний приклад того, як держава може змінити ситуацію на краще, без галасу, без політики. "Я щасливий, що сироти попадають у дефіцитну категорію", - сказав Ющенко.

Водночас він зауважив, що більш складна ситуація з дітьми старшого віку. Зокрема, дітей-сиріт віком після 11 років набагато більше, ніж бажаючих всиновити їх (із 31 тис. 186 дітей, які потребують усиновлення, 1 тис. 670 діти до 3 років, решта старше 3 років).

В той же час Ющенко оптимістично дивиться на розвиток ситуації, оскільки сьогодні дуже багато родин готові всиновити сиріт. Він навів статистику, що сьогодні щодня народжується до 1400 немовлят, до 50 залишаються сиротами, а усиновлюється щодня 60. В той же час 4 роки тому залишались на 15-20 сиріт більше, ніж усиновлювалося. Ющенко зауважив, що залишилось ще багато проблем, які він закликав вирішувати на всіх щаблях влади. Крім того, він закликав журналістів активно популяризувати в суспільство ідею усиновлення, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликає українців активніше створювати дефіцитну категорію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути