вівторок, 07 жовтня 2008 10:49

Ющенко не розпустить Раду, поки Тимошенко не знайде 400 мільйонів?

Президент не розпустить Верховну Раду, поки не переконає депутатів виділити 400 мільйонів гривень на перевибори.

Позачергові парламентські вибори можуть бути перенесені на невизначений термін, навіть якщо Президент Віктор Ющенко підпише указ про розпуск Верховної Ради найближчим часом.

Їх проведенню можуть перешкодити в парламенті і в уряді, затягнувши з фінансуванням перевиборів, пише Дело.
.

За словами депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова, щоб провести дострокові вибори, в стінах Верховної Ради повинні ухвалити рішення про виділення 400 мільйонів гривень — саме стільки потрібно на рестарт парламенту.

Після цього Кабмін повинен буде знайти необхідні кошти в держбюджеті 2008 року. Можна припустити, що уряд, для якого переобрання народних депутатів означає відставку, тягнутиме з виділенням коштів. В результаті день виборів може перекочувати в календар наступного року.

Як пише газета, у пропрезидентському таборі не бачать проблем з виділенням коштів на вибори. Народний депутат з блоку НУНС Юрій Ключковський переконаний, що повноваження Верховної Ради припиняться відразу після розпуску парламенту. Тому голосування народних депутатів для виділення 400 мільйонів не буде потрібно. А кошти на вибори повинні бути виділені урядом.

Фінансування повинне відбутися в строк, інакше, за словами депутата, Кабмін порушить конституційні права громадян. Це може потягти за собою кримінальну відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не розпустить Раду, поки Тимошенко не знайде 400 мільйонів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути