Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2007 14:26

Ющенко не дозволяв вести переговори з Росією про передачу української ГТС

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що слова голови правління "Нафтогазу України" Євгенія Бакуліна про можливість передачі української газотранспортної системи в управління російським компаніям не мають під собою правових підстав.

"Я б рекомендував газовикам займатися газом і відійти від політики. Мандат на такий формат переговорів я не давав", сказав він в інтерв"ю журналістам у Новограды-Волинському (Житомирська область) у середу.

"Те, що заявляє цей пан, не має правових підстав", зазначив президент.

Голова правління "Нафтогазу України" Бакулін на прес-конференції у вівторок заявив, що Україна й Росія на рівні експертів продовжують обговорення можливості входження українських компаній у проекти з видобутку газу на російській території в обмін на допуск російських компаній до управління ГТС України.

"Ми обговорюємо, якими можуть бути варіанти входження України у видобуток газу на території Росії з тим, щоб отримати можливість здобувати там щорічно 50-55 млрд кубометрів газу. Виявляється, що такі варіанти існують, ми можемо повністю закрити потреби України в природному газі", – сказав він.

Глава правління "Нафтогазу України підтвердив, що при цьому російська сторона висуває умовою участь в управлінні ГТС України. При цьому він зазначив, що в цьому немає нічого поганого, повідомляє Интерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дозволяв вести переговори з Росією про передачу української ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути