вівторок, 13 березня 2007 20:15

Ющенко найбільше просуває позитивний імідж України. Опитування зарубіжних інвесторів

Більшість опитаних Інститутом Адама Сміта інвесторів вважають президента Віктора Ющенка людиною, яка вносить найбільший вклад у просування позитивного іміджу України серед міжнародних інвесторів.

Інвестори вказали також серед людей, які найбільш активно просувають імідж України, прем"єр-міністра Віктора Януковича, бізнесмена Віктора Пінчука, голову ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергія Таруту, першого заступника глави Секретаріату президента Арсенія Яценюка.

Основною ж перешкодою, яка стримує збільшення іноземних інвестицій в Україну, 38% інвесторів назвали слабку правову базу й корупцію в країні.

36% інвесторів назвали основною перешкодою для збільшення іноземних інвестицій корупцію.

По 6% інвесторів вважають основною перешкодою бюрократизм і протекціонізм, по 5% - недостатню розвиненість інфраструктури й нерозвиненість фінансових ринків.

Загалом інвестори вважають, що 2008 рік стане ключовим роком з виходу українських компаній на ринок первинного публічного розміщення акцій на закордонних біржах (IPO).

2008 рік як ключовий для виходу українських компаній на IPO оцінюють 34% інвесторів.

25% вважають, що в 2007 на IPO вийде тільки невелика кількість великих емітентів, по 12% вважають, що на IPO в 2007 вийде невелика кількість дрібних емітентів і що 2007 буде роком бурхливого росту цього ринку.

І 14% інвесторів вважають, що українські компанії не готові до первинного розміщення акцій на міжнародних біржах в 2007.

Дослідження проводили в лютому, опитали 250 представників іноземних та українських компаній.

Інститут Адама Сміта - громадська організація, яка з 2005 проводить у Лондоні Український інвестиційний саміт, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко найбільше просуває позитивний імідж України. Опитування зарубіжних інвесторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути