вівторок, 20 листопада 2007 08:58

Ющенко міняє Кириленка на Плюща

Ющенко міняє Кириленка на Плюща
Вчора членів політради блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (НУНС) поінформували про те, що 22 листопада у майбутніх депутатів фракції НУНС відбудеться зустріч з президентом. Про це повідомив голова політради блоку В"ячеслав Кириленко , і відзначив що глава держави представить свою позицію з питань щодо формування коаліції.

Джерело "Коммерсантъ" у секретаріаті президента (СП) підтвердило цю інформацію, додавши, що на ній Ющенко окремо торкнеться питання про обрання спікера Верховної ради VI скликання.

За інформацією "Коммерсантъ", на цій зустрічі президент має намір запропонувати кандидатуру Івана Плюща на посаду голови Ради.

У керівництві СП вважають, що у четвер В"ячеслав Кириленко  погодиться з пропозицією президента і відмовиться від претензій на пост спікера.

"Упевнений, що сьогодні Кириленко  вже зрозумів, що він не буде  спікером, і змирився з цим", - заявило одне з джерел.

"Фактичним лідером партії і блоку є президент. Тому його пропозиція по кандидатурі спікера буде прийнята без заперечень", - заявив на умовах анонімності один з представників керівництва НСНУ.

Заміна кандидата на пост спікера може викликати протести депутатів з інших партій, що входять у блок НУНС. "У нас є тільки один кандидат - Кириленко. Про його заміну не може бути й мови. Я за нього голосував, більшість членів фракції за нього голосували і навіть Плющ за нього голосував", - заявив лідер Народного Руху  Борис Тарасюк.

Проти кандидатури пана Плюща заперечують і в БЮТ. Так, кандидат у депутати Микола Томенко вчора заявив, що вважає  Івана Плюща прихильником "ревізії заяв, підписаних документів і передвиборних обіцянок", метою якої є створення коаліції з Партією регіонів, чого сам секретар РНБО і не приховує.

Втім, в НУНС відзначають, що БЮТ не має впливу на визначення кандидатури спікера. "Згідно коаліційної угоди, БЮТ зобов"язаний ухвалити будь-яке наше рішення", - заявив лідер партії "Пора" В"ячеслав Каськів.

 

За матеріалами: Коммерсантъ-Украина

Зараз ви читаєте новину «Ющенко міняє Кириленка на Плюща ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути