понеділок, 19 жовтня 2009 16:59

Ющенко: Кожна країна, яка має кордон із Росією, матиме складнощі

Ющенко: Кожна країна, яка має кордон із Росією, матиме складнощі
Президент Віктор Ющенко заявляє, що війни між Україною і Росією не буде.

"Війни з Росією не буде", - заявив він в інтерв"ю бельгійській газеті "De Standaard".

"Проблема стосується не відносин України з Росією. Чи є відносини Росії та України краще, ніж Росії та Естонії? Чи немає у Литви та Польщі проблем із Росією? Чи можна назвати нормальними відносини Росії з Грузією? Мені продовжувати? Мова не йде про стосунки між особистостями", - зазначив він.

"Кожна країна, яка розвиває свою політику на демократичних засадах та має кордон із Росією, буде мати складнощі з Москвою", - упевнений Ющенко.

"Чи є поганими Президенти всіх цих країн? Чи це тому, що вони хочуть, щоби політика їхніх країн була заснована на європейських цінностях?" – спитав президент.

Ющенко також вважає, що помилково у конфлікті між Грузією та Росією минулого року розглядати лише двосторонній конфлікт.

"Це був конфлікт між різними системами цінностей. Ми повинні бути досить сміливими, щоби розвивати і захищати демократичні цінності. В іншому випадку ми маємо проковтнути все спокійно і спостерігати, як основний принцип територіального суверенітету з року в рік втрачає своє значення", - вважає Ющенко, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: Кожна країна, яка має кордон із Росією, матиме складнощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути