Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 09:02

Ющенко і Тимошенко допомагають Росії встановити контроль над Україною - німецькі ЗМІ

Чергова політична криза в Україні привернула до себе увагу європейських видань.

Як передає "Німецька хвиля", більшість коментаторів розводять руками, стежачи за розвитком подій на політичній арені в Києві.

Так, швейцарська газета "Neue Züricher Zeitung" пише:

"Навіть складно повірити в таку велику деструктивну нерозважливість. Внаслідок серпневої війни на Кавказі Україна – найбільша за площею європейська держава – потрапила під інтенсивну дію експансивної сили тяжіння російських домінантних амбіцій. І як реагують лідери помаранчевої коаліції на такий виклик?"

"Президент Віктор Ющенко і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко (…) нічого розумнішого не придумали, як на очах у всіх вщент розбити свій союз. Один з коментаторів назвав цю політичну трагедію "російською рулеткою", - зауважує "Neue Zürcher Zeitung".

У свою чергу, німецька газета "Süddeutsche Zeitung" звертає увагу на вкрай невдалий для України момент, в який трапилася актуальна політична криза.

"Після російського нападу на Грузію весь чорноморський регіон перебуває в центрі уваги світової політики", - констатує видання.

"Україна може стати наступною країною, зовнішню політику якої Москва знову захоче контролювати. Але в Києві панує політичний хаос, все керівництво паралізоване. (…) Від такої ситуації мають зиск тільки ті сили в країні, які не зацікавлені в зближенні із Заходом і подальшій демократизації", - застерігає "Süddeutsche Zeitung".

Подібної думки дотримується й інша німецька газета "Rheinische Post". Вона також не виключає, що тепер Росія може значно посилити вплив на Україну.

"Після російської військової інтервенції в Грузію висловлюються побоювання, що наступною ціллю російської пожадливості стане Україна. Вже зараз спостерігачі застерігають, що Росія може фінансово підтримати прихильно налаштовану до Росії Партію регіонів, аби домогтися зміни влади в країні. В такий спосіб можуть бути зведені на нанівець усі досягнення "Помаранчевої революції". А Ющенко та Тимошенко своєю суперечкою готують для цього ідеальний ґрунт", - пише "Rheinische Post".

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Тимошенко допомагають Росії встановити контроль над Україною - німецькі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути