середа, 14 листопада 2007 14:47

Ющенко і Перес підписали декларацію про дружбу (ФОТО)

Президент України Віктор Ющенко і Президент Держави Ізраїль Шимон Перес підписали спiльну декларацію про подальший розвиток партнерських відносин і дружбу між Україною та Ізраїлем. Крім того, Ющенко вручив Пересу орден.

Цим документом країни підтверджують дружбу і партнерству і висловлюють взаємне прагнення до подальшого розвитку тісніших відносин в ім"я благополуччя своїх народів і сприяння забезпечення регіональній стабільності та процвітання.

У декларації підкреслюється, що позитивна динаміка двосторонніх відносин та високий рівень політичного діалогу створюють міцну основу для подальшого поглиблення співпраці між двома країнами.

У декларації країни підтверджують свою готовність до подальшого поглиблення співпраці в різних сферах. Особлива увага в документі приділяється збереженню пам"яті про Холокост, а також увічненню пам"яті жертв Голодомору в Україні.

Зокрема, Україна і Ізраїль виступають за збереження пам"яті про Холокост за допомогою освітніх програм, і за протидію запереченню Холокоста відповідно до резолюції Генассамблєї ООН.

Також в декларації підкреслюється, що Ізраїль розділяє прагнення України вшанувати пам"ять жертв Голодомору з метою недопущення повторення таких трагедій в майбутньому.

Більш того, Ізраїль підтримує заклики в країні віддати данину пам"яті загиблих в цей трагічний період історії і сприяти рівню обізнаності про Голодомор і збереження пам"яті про нього.

Також в декларації окреслюється ряд інших домовленостей щодо співпраці в міжнародній, гуманітарній, освітній та інших сферах.

Крім цього, як повідомила прес-служба Віктора Ющенка, Президент України вручив Шимону Пересу орден князя Ярослава Мудрого І ступеня.

Після завершення зустрічі глав держав також відбулася церемонія передачі ізраїльській стороні розсекречених матеріалів про долю і діяльність єврейської общини в Україні в 20-40 роках ХХ століття, а також списків єврейських інтернованих осіб, які загинули в таборах НКВС на території України в 1944-54 роках.

Перес подякував Ющенку за цей крок. "Для нас дуже важливо згадати людей, які працювали на благо нашого народу", - сказав він. Президент Ізраїлю також високо оцінив рішення Ющенка про передачу сувоїв Тори єврейській общині, і висловив Президентові України подяку за послідовну позицію в боротьбі з антисемітизмом.

Як повідомлялося, сьогодні в Єрусалимі відбулася урочиста церемонія зустрічі президентів України та Ізраїлю. Крім того, сьогодні Віктор Ющенко з дружиною Катериною відвідав святині Єрусалиму. Президентське подружжя побувала біля Стіни Плачу і в підземних ходах під нею. Ющенко вклав в стіну свою записку. УНІАН, РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Перес підписали декларацію про дружбу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути