Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2011 13:37

Ющенко і надалі боротиметься за Бандеру та Шухевича

Ющенко і надалі боротиметься за Бандеру та Шухевича

Третій президент України Віктор Ющенко подав заяву до Верховного суду України з проханням переглянути рішення Вищого адміністративного суду, який залишив у силі рішення судів нижчих інстанцій про визнання незаконним його указів про присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звання Героя України.

"Ми просимо скасувати рішення Вищого адміністративного суду України. Ми хочемо скасування рішення у справі Шухевича й у справі Бандери, і направлення справ на новий розгляд", - повідомив адвокат третього президента України В. Мартинюк.

Він зазначив, що згідно із законодавством, скарга подається до Верховного суду через сам ВАСУ. "Зараз за процедурою ВАСУ має прийняти рішення, чи направляти заяву до Верховного суду, який скасовує рішення і направляє на новий розгляд", - пояснив він.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України 2 серпня 2011 року не задовольнив касаційні скарги президента України (2005-2010 рр.) Ющенка, Юрія Шухевича (сина головнокомандуючого УПА Романа Шухевича) на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду про визнання незаконним указу про присвоєння звання Героя України Шухевичу.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і надалі боротиметься за Бандеру та Шухевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути