пʼятниця, 14 січня 2011 12:44

Ющенко і без істориків знав про співпрацю батька з ОУН

Ющенко і без істориків знав про співпрацю батька з ОУН

Третій президент України Віктор Ющенко знав про можливу співпрацю свого батька з ОУН давно. А оприлюднювати це відразу після підтвердження цієї інформації він відмовився через "злі язики".

Про це газеті "Україна молода" повідомила прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова.

Зокрема, говорячи про можливу співпрацю батька Віктора Ющенка із ОУН, вона сказала: "Про це в родинi було відомо давно — Вiктору Андрiйовичу розповiв сам батько. Офiцiйне ж пiдтвердження надiйшло два роки тому, коли були розсекреченi архіви колишнього КДБ".

Водночас, речник зазначила, що третій голова держави нiколи не звертався з проханнями особистого характеру - посприяти у з'ясуванні невідомої сторінки з батькової біографії.

"Це був результат дослідницької роботи. І вперше ті документи Ющенко побачив узимку 2009 року", - уточнила Ванникова.

Вона нагадала, що тоді вже фактично починалася президентська передвиборча кампанія.

"Але Віктор Андрійович вирішив, що не буде в її розпал оприлюднювати щойно з'ясовані факти. І це, гадаю, було дуже мудро з його боку. Бо обов'язково знайшлися б "доброзичливці", які назвали б це піар–ходом і поставили б під сумнів достовірність документів", - резюмувала прес-секретар.

Нагадаємо, раніше історик Володимир В'ятрович повідомив, що Андрій Ющенко співпрацював з бандерівцями в той час, коли був скерований вчителем на Західну Україну. Документи КГБ свідчать, що він не відмовився від своїх поглядів про незалежність України і тоді, коли повернувся на Сумщину.

У 2008 році Секретаріат президента оприлюднив архівні документи про батька президента Віктора Ющенка Андрія Андрійовича - його автобіографію, фільтраційну справу НКВС, німецьку картку військовополоненого і списки в'язнів концтабору з вказівкою прізвища Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і без істориків знав про співпрацю батька з ОУН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути