вівторок, 21 грудня 2010 09:34

Ющенко вважає, що Путін принизив всіх українців

Ющенко вважає, що Путін принизив всіх українців

Екс-президент України Віктор Ющенко вважає, що заяву прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна про союзників у боротьбі з фашизмом не сприйняла б жодна цивілізована європейська нація.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ТВі, яке вийде в ефір 26 грудня.

"Я нікого не хочу розчаровувати, але моя апеляція буде не до тієї людини, яка це сказала, і не до тої, що не відреагувала на сказане, а до нації, яка дозволила і дозволяє такі речі говорити", - підкреслив Ющенко.

За його словами, таке можна сказати на адресу української нації, яка ще перебуває на етапі самовизначення в цьому питанні.

"Базовим поняттям у цій полеміці є ваше власне самовизначення. Якщо ви добре розумієте, хто ви і кого ви представляєте, то ви тоді реагуватимете на подібні слова", - зазначив політик.

На його переконання, у випадку, коли ми говоримо про Велику Вітчизняну війну, то, очевидно, переміг радянський солдат, ополченець – людина, котра не окреслювала своїх дій національними кордонами.

"Принизливо виглядає на цьому тлі виведення формули найбільшого переможця. Це приниження побратима по окопу, це приниження нації, що волею-неволею входила до тієї імперії, котра називалася Радянський Союз", - підкреслив Ющенко.

Нагадаємо, відповідаючи на одне з питань про те, що СРСР навряд чи переміг би у Великій Вітчизняній війні, якщо б Росія і Україна на ту мить були різними державами, Путін сказав: "Я дозволю собі з Вами не погодитися... Ми все одно б перемогли, адже ми – країна переможців".

Народні депутати Ірина Геращенко та Ольга Герасим'юк закликали Міністерство закордонних справ України дати належну оцінку заяві Путіна про те, що перемога у ВВВ здобута в основному за рахунок російських ресурсів.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає, що Путін принизив всіх українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути