вівторок, 03 квітня 2007 15:02

Ющенко і Янукович обговорюють призначення дострокових виборів Ради

У Секретаріаті Президента проходить зустріч глави держави Віктора Ющенка і прем`єр-міністра України Віктора Януковича. Ющенко і Янукович обговорюють виконання указу президента про дострокові вибори Верховної Ради.

Про це повідомила прес-служба Президента.

"Головне питання, яке обговорювалося під час зустрічі, це неухильне виконання указу Президента України про дострокові вибори Верховної Ради", - сказано в повідомленні прес-служби президента.

Очікується, що після завершення зустрічі Янукович повідомить про її результати.

Разом із тим, як повідомили в прес-службі Кабінету міністрів, остаточне рішення про зустріч із журналістами Янукович прийматиме після закінчення зустрічі з президентом.

В той же час лідер БЮТ Юлія Тимошенко відкидає можливість скасування президентом Ющенком свого указу про розпуск Верховної Ради. За її словами, ніхто, крім Конституційного Суду, не може давати оцінку цьому указові.

Президент України Віктор Ющенко ввечері 2 квітня підписав указ про розпуск українського парламенту.

Того ж дня ВР прийняла постанову, в якій заявила про відсутність у Президента правових підстав для розпуску парламенту, а Кабмін вночі прийняв постанову, якою вирішив підкорятися тільки Раді.

Представники коаліції мають намір звернутися до Конституційного Суду з проханням невідкладно, не пізніше 5 днів після публікації указу Президента про припинення повноважень парламенту, перевірити цей документ на відповідність Конституції, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Янукович обговорюють призначення дострокових виборів Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути