Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 16:00

Ющенко хоче знати, як боротися зі "свинячим грипом"

Ющенко хоче знати, як боротися зі "свинячим грипом"

Президент України Віктор Ющенко закликає підготувати загальнонаціональний план для запобігання поширення "свинячого грипу" в Україні.

Про це він повідомив сьогодні в ході наради з міністром охорони здоров"я з приводу ситуації з епідемією "свинячого грипу".

"Я хотів би сьогодні заслухати, що робить Міністерство охорони здоров"я і що треба зробити, починаючи від митниці, масового скупчення людей, торгової і імпортної політики м"яса свиней і птиці. Нам треба вийти на загальнонаціональний план", - сказав Ющенко, коментуючи ситуацію, яка склалась у світі з поширення епідемії "свинячого грипу".

Ющенко також доручив відпрацювати усі питання роботи митниці для унеможливлення перетину кордону особами, які можуть переносити вірус.

Глава держави також підтримав ідею виділення 50 млн грн з резервного фонду для забезпечення лабораторій при Міністерстві охорони здоров"я відповідною технікою для визначення і становлення діагнозів у разі захворювання на "свинячий грип".

Раніше прем"єр Юлія Тимошенко заявила, що уряд контролює ситуацію щодо попередження спалахів свинячого грипу на території України. Українські вчені відпрацьовують підходи щодо захисту від таких явищ шляхом вакцинації.


Як відомо, у Мексиці від "свинячогогрипу" вже померло понад 100 осіб. З підозрою на це захворювання госпіталізовано понад тисячу осіб.

Випадки "свинячого грипу", крім Мексики, виявлені в США, Канаді, є підозри на випадки захворювання в Новій Зеландії, Європі. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров"я заявляють, що "свинячий грип" може набути характеру пандемії.

За матеріалами: РБК-Україна, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче знати, як боротися зі "свинячим грипом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути