Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 08:30

Жертвами свинячого грипу стали більше 100 людей

Жертвами свинячого грипу стали більше 100 людей
Сто три людини померли від свинячого грипу за станом на вечір неділі, 1614 госпіталізовані з симптомами хвороби, повідомив мексиканський міністр охорони здоров"я Хосе Анхель Кордова.

Раніше підтверджувався факт смерті 22 осіб від свинячого грипу H1N1, причина інших 65 летальних результатів була точно не встановлена.

Влада Мексики заявляла про необхідність суворо дотримуватися всіх введених протиепідемічних заходів, що включають відміну всіх видовищних і масових заходів в Мехіко, рекомендації уникати людних місць, частіше мити руки і користуватися марлевими пов"язками для обличчя.

Через спалах захворювання столиця Мексики перетворилася на "місто примар".

У США заразилися 20 осіб. Мексиканець з підозрою на свинячий грип був госпіталізований в Бразилії. В Іспанії виявлено вісім випадків можливого зараження свинячим грипом. Вірус свинячого грипу виявлений у шести громадян Канади.

У Новій Зеландії у трьох з десяти студентів, які побували на канікулах в Мексиці, виявлені симптоми свинячого грипу. Два австралійці, які також побували в Мексиці, в понеділок госпіталізовані в лікарню штату Квінсленд з ознаками захворювання. Повідомляється про можливі випадки зараження в Ізраїлі, Франції та Великій Британії.

Голова Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) Маргарет Чен заявила, що спалах захворювання в Мексиці має "потенціал пандемії". ВООЗ попереджає, що вірус свинячого грипу може в результаті мутації перетворитися на більш небезпечний вірус.

Заходи із запобігання розповсюдженню свинячого грипу ввели Домініканська Республіка, Болівія, Бразилія, Китай, Японія, Малайзія, Індонезія та Сінгапур. У Росії створена урядова комісія із запобігання розповсюдженню захворювання на території країни.

Влада різних країн світу прикладає зусилля, щоб уникнути істерії, пов"язаної з виявленням нових випадків можливого зараження свинячим грипом. Вашингтон заявляє, що зараз не час панікувати.

Всесвітній банк виділив Мексиці 205 млн доларів на боротьбу зі свинячим грипом. В уряду Мексики "достатньо ресурсів для того, щоб контролювати ситуацію у зв"язку зі свинячим грипом", заявляв у Вашингтоні міністр фінансів Мексики Агустін Карстенс, який очолює Комітет з розвитку Всесвітнього банку та Міжнародного валютного фонду.

Президент Мексики Феліпе Кальдерон закликав співгромадян діяти швидко, але не втрачати при цьому спокою. Хвороба, викликана змутованим вірусом, добре лікується відомими ліками, і Мексика має їх в своєму розпорядженні в достатній кількості, підкреслив керівник держави.

За матеріалами РИА "Новости", ИТАР-ТАСС, РБК

Зараз ви читаєте новину «Жертвами свинячого грипу стали більше 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути