середа, 28 січня 2009 12:59

Ющенко буде передбачуваним і кардинально змінить стосунки з Росією

Ющенко буде передбачуваним і кардинально змінить стосунки з Росією

Президент Віктор Ющенко запевняє, що Україна буде вести передбачувану політику.

Про це він заявив під час зустрічі з керівниками дипломатичних представництв, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Я переконаний і впевнений, що ми досягнемо найбільш необхідного - політичної ясності та передбачуваності - і гарантуємо найважливіше - неухильність демократичного курсу останніх чотирьох років. Як на найближчу перспективу, так і на подальші роки", - заявив Ющенко.

Він назвав головним завданням зосередження влади і політикуму на вирішенні економічних і фінансових проблем нації. "Вірю, що ця позиція, підкріплена об"єднаною позицією фахівців, відобразиться в єдиному національному плані антикризових дій", - зазначив він.

"Попереду - напружена робота. Вона реальна за відповідальної взаємодії всіх гілок влади. Я цілковито сприятиму цьому", - додав він і пообіцяв "давати кожну належну оцінку у випадках, коли популізм підмінятиме реформу".

Говорячи про те, що цього року Україна вступає у передвиборчу президентську кампанію, Ющенко наголосив, що "виборчий процес відбудеться у повній відповідності до всіх демократичних стандартів".

"Це стало нормою в Україні, і ми від неї не відійдемо", - додав він.

Говорячи про відносини з Росією, Ющенко наголосив, що "Україна виступає за кардинальну зміну атмосфери і тональності у взаєминах з РФ".

"Переконаний, у наших силах позбавити українсько-російські відносини політичних та емоційних нашарувань. Стратегічне партнерство наших держав має стати взаємовигідним і взаємовідповідальним. Вірю, що необхідну волю мають обидві сторони", - сказав він.

Торкнувшись газового конфлікту, Ющенко зауважив, що "протягом кризи Україна була відкритою і послідовною у своєму прагненні забезпечити безперебійний транзит російського газу європейським споживачам".

"Кризова ситуація не може повторитися", - наголосив він.

Водночас Ющенко наголосив, що Україна продовжить активну роботу для переведення у практичну площину ініціативи створення Балтійсько-Чорноморсько-Каспійського енергетичного транзитного простору, в основі якого лежать принципи відкритості й рівноправності.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко буде передбачуваним і кардинально змінить стосунки з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути