субота, 08 вересня 2012 01:21

Уряд відстоює інтереси України у стосунках з Росією, бо чекати, що РФ поводитиметься не жорстко не варто

Уряд відстоює інтереси України у стосунках з Росією, бо чекати, що РФ поводитиметься не жорстко не варто
Фото: interfax.com.ua

Про це в ефірі телеканалу Інтер сказав віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

"Наші стосунки з Росією ми повинні будувати на дружніх, партнерських засадах. Дуже важливо, щоб вони були абсолютно конструктивні. Чекати від Росії, що вона буде себе поводити не жорстоко, що вона буде думати про інтереси України – не слід.  Вони мають свої інтереси, у них є свої пенсіонери, свої вчителі, лікарі", - наголосив він.

Політик переконаний, що таку саму позицію має займати й Україна.

" Ми знаємо свій інтерес, ми повинні його відстояти. При цьому ми повинні знаходити компроміси, при цьому ми повинні знаходити  і спільні інтереси. У нас багато спільних інтересів", - запевнив  Тігіпко.

Водночас, він додав, що основною проблемою у російсько-українських відносинах є питання газу. Саме тому країна має від'ємне сальдо.
"Що стосується інтересів України, зараз  уряд їх абсолютно чітко відстоює. З другого боку, та угода, яка підписана по зону вільної торгівлі  з країнами СНД, побудована на принципах світової організації торгівлі. Там якраз і витримані всі світові підходи", - підкреслив Тігіпко.

"Багато тут говорити немає про що. Є дві країни, вони повинні бути між собою в дружніх стосунках, вони повинні шукати спільний інтерес і заробляти на своєму добросусідстві", - наголосив віце-прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Уряд відстоює інтереси України у стосунках з Росією, бо чекати, що РФ поводитиметься не жорстко не варто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути