середа, 05 вересня 2012 23:22

Логіку дій Нацбанку передбачити дуже важко - Сугоняко

Логіку дій Нацбанку передбачити дуже важко - Сугоняко
Олександр Сугоняко про Нацбанк: "Я інколи не розумію, чому вони роблять те, чи інше". Фото: 2000.net.ua

Голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко розповів, що логіку Нацбанку та уряду передбачити зараз дуже важко, тому сказати, яка буде доля курсу валют і економіки загалом у майбутньому не можливо.

"Я вже 20-й рік працюю в Асоціації українських банків. Я працював з усіма. І щодо будь-яких рішень, які приймав чи Тігіпко, чи Стельмах, чи Ющенко, чи Яценюк, чи Гетьман, я міг подумки стати на їхню сторону і розібратися, чому вони прийняли те, чи інше рішення і відповідним чином вести дискусію, розуміючи їхні мотиви. Нинішнє керівництво Національного банку ставить мене дуже часто у глухий кут. Я просто не розумію, для чого вони роблять те чи інше", - поскаржився він.

Сугоняко зокрема наголосив, що не розумію, чому зараз Нацбанк діє саме так щодо курсу валют. "Щодо вчорашнього хаосу, я не можу зрозуміти, для чого вони це зробили. Це можна було зробити зовсім по-іншому, спокійніше. Я інколи не знаю, для чого вони це роблять. Тому важко передбачити, що вони завтра можуть уткнути. Може для них це нічого. Але втрачається стабільність на відведеній їм ділянці", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс нацвалюти може опуститися нижче 8,69 гривні за долар - Суслов

Він додав: "Тут присутній елемент непрофесіоналізму, якраз він полягає в тому, що треба мислити системно, і тоді не буде цих проблем".

Сугоняко також переконаний, що Україні потрібен кредит МВФ, але уряд має продумати, як його потім виплачувати.

"Кредит МВФ — це покращення нашого платіжного балансу. Чи треба нам покращувати платіжний баланс? Треба. Чи треба кредит МВФ? Треба. Але на яких умовах, як це буде, як ми будемо розраховуватися - це вже політика", - пояснив Сугоняко.

Він додав: "Кредит МВФ може пом'якшити нам девальваційний тиск".

Зараз ви читаєте новину «Логіку дій Нацбанку передбачити дуже важко - Сугоняко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути