пʼятниця, 07 вересня 2012 23:59

У владі вже знають, що робити при другій хвилі кризи

У владі вже знають, що робити при другій хвилі кризи
Сергій Тігіпко порадив людям на панікувати з приводу коливань курсу. Фото: svit24.net

Світова криза торкнеться Україну, але у влади вже розуміють, що з нею робити.

Про це в ефірі телеканалу Інтер сказав віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

"Безумовно, світова криза не обійде Україну, бо ми частина світу. Але я  можу сказати, що і 2010 і 2011 роки були занадто важкими. Але нам вдалося підняти економіку, підвищити стандарти. І цим ми будемо займатися у 2013 році", - наголосив він.

Говорячи про критичні зауваження від опозиції щодо стану економіки, Тігіпко підкреслив: "Звинувачення цієї влади - справа не нова. Але мені здається, що опозиція часто не самокритична. Бо була інша криза – 2008 рік і там опозиція була дуже розгублена і не змогла нічого зробити".

Натомість зараз влада, за словами політика, знає, що потрібно робити.

"Коли  ми говоримо про валютні резерви, хочу нагадати, що вони сьогодні складають  близько 30 млрд грн. і вони складають приблизно 3,5 місяці імпорту, а норма – 3 місяці. Це нормально", - розповів Тігіпко.

З валютним курсом зараз проблем теж немає, підкреслив він: "Те що стосується  валютного курсу. Я звертаюсь до людей – не думайте зараз панікувати. Купляти валюту нікому б не радив. Ця ситуація зміниться".

"Ми нічого не приховуємо, ми бачимо реальні проблеми і ми знаємо, що треба робити. Перше – це підтримати власного виробника, і ми крок за кроком зараз приймаємо ці рішення. Ми підняли соціальні стандарти", - наголосив Тігіпко.

Крім того, віце-прем'єр запевнив, що влада вже розробила план дій на 2013 рік: "Ми підняли соціальні стандарти. І намітили плани на 2013. Ми не збираємося зменшувати заробітну платню, пенсії. Ми намітили собі в майбутньому нові програми. Також бачимо серйозний пріоритет для України в енергетиці. Ми хочемо побудувати дійсно незалежно Україну,а  це в першу чергу, незалежність в енергетичному плані".

Зараз ви читаєте новину «У владі вже знають, що робити при другій хвилі кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути