пʼятниця, 07 вересня 2012 11:40

Гривня падає через безвідповідальні заяви політиків - Горбаль

Гривня падає через безвідповідальні заяви політиків - Горбаль
Василь Горбаль в нестабільності гривні звинувачує безвідповідальних політиків. Фото: liga.net

Засідання ради Національного банку було плановим, воно не пов'язане із девальвацією гривні.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив нардеп-регіонал, член наглядової ради Нацбанку Василь Горбаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головна проблема — можлива паніка населення"

"Як і раніше, політики у виборчий період роблять певні заяви, щоб збурити населення. На жаль, таких прикладів достатньо. Таке було у 2004 році, коли політики закликати знімати гроші з фінансових установ. І це спричинило термінову кризу, хоча економічних передумов не було. У 2009 році багато експертів взагалі казали про крах банківської системи. Політики і експерти і ЗМІ мають нести відповідальність за збурювання фінансової системи", - заявив нардеп.

На його думку, у найгіршому випадку, якщо ці заяви продовжуватимуться, шкода для валютної системи буде великою. Рятує лише те, що суспільство скептично поставиться до заяв політиків, які не викликають довіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як сильно може девальвувати гривня

"Утім, правління Нацбанку заявляє про дотримання стабільної курсової політики. Ми говоримо про стабільну курсову політику з певним коливанням. У Росії рубль коливається достатньо тривалий час останні декілька років, і населення на це так емоційно не реагує. Там звикли, що невеличкі скачки чи падіння — це нормально. Якщо ми віримо у нашу державу, то ми повинні вірити і в гривню. Гривня як окрема національна буде існувати так само довго, як Україна. Ці питання тотожні. Ідуть певні геополітичні процес, у Європейському Союзі були національні валюти багатьох країн замінило євро. Тепер ми є свідками того, що багато речей, закладених у ЄС зараз стали чинниками кризи у єврозоні", - зазначив Горбаль.

Зараз ви читаєте новину «Гривня падає через безвідповідальні заяви політиків - Горбаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути