середа, 05 вересня 2012 21:30

Експерт розповів, як сильно може девальвувати гривня

Експерт розповів, як сильно може девальвувати гривня
Дмитро Сологуб: Ми очікуємо девальвацію гривні, але не кризовий сценарій. Фото: lifedon.com.ua

Упродовж наступник кількох років девальвація гривні не перевищить 10-15%.

Такий прогноз озвучив фінансовий аналітик Дмитро Сологуб у ефірі "Ера-FM".

"Ми очікуємо девальвацію гривні, але не кризовий сценарій, який вже всі пережили у 2008 році. Прогнозувати складно... Якщо подивитися на макроекономічні показники України, то більше ніж на 10-15% упродовж кількох років навряд чи курс гривні має девальвувати. А от що буде, коли він девальвує на ці 10% - це вже інша історія ... Насправді, обмінний курс - це величина, яка очікуваннями людей може заганятися на будь-яку величину. Приклад Білорусі минулого року це показав", - сказав він.

У свою чергу, начальник відділу економічних досліджень "Ерсте Банк" Мар'ян Заблоцький висловив сподівання, що девальвація гривні відбудеться.

"До виборів - дуже навряд. А після виборів, дуже сподіваюся, що вона все ж таки буде. Тому що фіксований курс гривні доволі шкодить зараз економіці. Він є основною причиною, чому ставки за кредитами зараз більші ніж 20%. Це при тому, що у нас в країні спостерігається дефляція і доволі слабке економічне зростання", - зазначив банкір.

Нагадаємо, сьогодні зранку курс гривні по відношенню до долара на готівковому ринку України продовжив знижуватися: українська національна валюта втратила 3 копійки на купівлі, на продажу гривня подешевшала на 7 копійок.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як сильно може девальвувати гривня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути