середа, 13 березня 2013 14:43

Уряд ухвалив в Україні іменні залізничні квитки

Уряд ухвалив в Україні іменні залізничні квитки
Пасажир показуватиме документ, який засвідчує особу, при посадці на потяг. Фото: jkg-portal.com.ua

Кабінет міністрів України схвалив рішення про введення іменних залізничних квитків, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Козак на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, пасажир буде показувати документ, який засвідчує особу не при купівлі квитка, а при посадці на потяг. У квитку буде вказано ім'я і прізвище пасажира.

За словами міністра, рішення уряду набере чинності через 15 днів після його офіційного опублікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через введення іменних квитків потерпатиме графік руху поїздів

Нагадаємо, у листопаді 2012 року з посиланням на тодішнього міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, іменні залізничні квитки планувалося ввести з 1 січня 2013 року як вимушений захід у зв'язку зі спекуляцією і корупцією, однак цей процес був відтермінований через узгодження рішення.

Крім того, як повідомив у лютому 2013 року головний інженер Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Євген Дихне, відомство має намір до кінця поточного року впровадити технологію електронного квитка з QR-кодом на всі пасажирські потяги внутрішнього сполучення. В експериментальному режимі ця технологія з 5 лютого використовується при продажі квитків на швидкісні потяги "Інтерсіті+".

За словами Дихне, після впровадження зазначеної технології на всіх потягах внутрішнього сполучення та відмови від бланків суворої звітності "Укрзалізниця" зможе щорічно економити до 20 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Уряд ухвалив в Україні іменні залізничні квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути