субота, 22 травня 2010 05:32

Уряд хоче споїти українців дешевою горілкою - Бузина

Уряд хоче споїти українців дешевою горілкою - Бузина

Письменник Олесь Бузина вважає, що незначне, у порівнянні з винами, підвищення акцизу на горілку веде до споювання населення України.

Про це він заявив в ефірі програми Велика політика з Євгенієм Кисельовим на каналі Інтер.

"У моїй книзі "Таємна історія України-Руси" є розділ "Горілка - пальне нашої історії". Так от, справа в тому, що рецептура виготовлення горілки прийшла в Україну 400 років тому. Пити горілку у нас почали у XVI ст. До цього у нас пили слабоалкогольні напої. Пили мед, пили пиво", - зауважив Бузина.

За словами письменника, підвищення акцизів у такому вигляді ставить горілку у більш конкурентновигідне становище перед сухими та марочними винами.

"Я дивився цифри. Але ж справа в тому, що акциз підняли не тільки на горілку. Акциз підняли на марочні вина, акциз підняли на сухі вина. Підняли більш, ніж у чотири рази. Тоді як на горілку - на копійки. Тому я переконаний, що уряд веде споювання громадян найдешевшим продуктом", - наголосив скандальний публіцист.

Також Бузина не вірить у розмови про негативні наслідки для горілчаної промисловості через підвищення акцизу.

"Коли говорять про звільненя, то люди мають знати, що на великому горілчаному заводі зайнято всього кілька сотень людей. У нас є державна монополія "Укрспирт". Звідти спирт іде на заводи, де його змішують з водою. На одних - краще, на інших - чистіше. На одних очищують, на інших - ні. Я особисто ні копійки не хочу віддати виробникам горілки. Горілка - напій бичий. Як казав Троцький: Робітник став менше пити, робітник став менше бити дружину і дітей. З тих 6 млн, на які скоротилось населення України, переконаний, половина померла від алкоголю. Від горілки, від слабоалкоголок, від тих кольорових лікерів, якими нас колись завалювали", - підсумував він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче споїти українців дешевою горілкою - Бузина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути