субота, 22 травня 2010 00:23

"Регіонали" кажуть, що підняли акциз на алкоголь не через гроші

"Регіонали" кажуть, що підняли акциз на алкоголь не через гроші

Народний депутат Юрій Мірошниченко переконує, що підвищення акцизу на алкогольні вироби має на меті перш за все не надходження до держбюджету додаткових коштів з населення, а намагання спонукати населення менше споживати алкоголь.

Про це він заявив в ефірі програми Велика політика з Євгенієм Кисельовим на каналі Інтер.

"Нам треба вживати заходів, щоб люди менше пили горілки. Безперечно, важливо і наповнювати бюджет. Особливо у посткризовий рік. Але найголовніше - спонукати громадян менше споживати алкоголю. Щодня у країні від алкоголю помирає 40 людей. 98% підлітків віком до 15 років споживає алкоголь. Україна за даним ВООЗ посідає 1 місце у Європі по споживанню алкоголю дітьми. Тому нам треба застосовувати ті методи, що уже виправдали себе і показали свою ефективність у Європі. Це - підвищення акцизного збору, проведення роз'яснювальної роботи, обмеження реклами", - вважає представник президента у Верховній Раді.

Мірошниченко вважає, що подібні заходи вже найближчим часом дадуть позитивні результати.

"Минулого року ми підвищили акциз на тютюнові вироби. Соціологічні дослідження показують, що в цьому році тютюнопаління в Україні зменшилось. Я згоден, що нам необхідно не лише фіскальньними методами боротися. Але й підняти життєвий рівень людей, щоб вони мали змогу себе реалізувати. Треба багато працювати з дітьми", -переконаний "регіонал".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" кажуть, що підняли акциз на алкоголь не через гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути