четвер, 20 травня 2010 17:55

Основні групи товарів подорожчають на 10-30%

Основні групи товарів подорожчають на 10-30%

Міністерство фінансів України планує отримати додаткові 9 млрд грн до бюджету 2010 року від отримання акцизів, тоді як ціни на основні групи товарів підвищаться від 10 до 30% у зв'язку з прийняттям закону про оподаткування, заявив нардеп від ПР Віталій Хомутинник.

"За оцінками Мінфіну, підвищення акцизів дасть близько 9 млрд грн до бюджету ... При цьому, за нашими підрахунками, ціни на основні групи товарів підвищаться від 10 до 30%. І це сприймається громадськістю, в тому числі, з точки зору наповнення бюджету ", - сказав він.

У той же час Хомутинник запевнив, що підвищення акцизів було узгоджене з представниками основних алкогольних і тютюнових компаній, а також з нафтотрейдерами.

Також він повідомив, що якщо в першому читанні проекту закону пропонувалося підвищити акциз на виноматеріали в 7-8 разів, то в кінцевій редакції акциз на сухі натуральні вина підвищений не буде, а на кріплені марочні підвищений у 3-4 рази.

Точно так само, говорить він, якщо в першій редакції закону пропонувалося підвищити акциз на паливно-мастильні матеріали від 110 до 172 євро за тонну, то в підсумковому документі акциз підвищується до 132 євро за тонну.

"Це свідчить про те, що акциз підвищений на 15%", - сказав він, зазначивши, що акциз на тютюн підвищений "тільки" у 1,5 разу.

При цьому він зізнався, що поправку лідера КПУ Петра Симоненка, яку ухвалила ВР про підвищення акцизів без підвищення роздрібних цін, буде "виконати, якщо не складно, то нереально".

Нардеп зазначив, що внаслідок прийняття закону про оподаткування, зокрема, бензин марки А-95 подорожчає на 20 копійок за літр.

"За нашими підрахунками, відповідно до закону, який був сьогодні прийнятий, бензин марки А-95 подорожчає на 20 коп. І це близько 1 млрд грн надходжень до бюджету (до кінця 2010 р.)", - сказав він. За його словами, ці кошти будуть направлені на "латання доріг, підготовку Євро-2012 і на інші речі, пов'язані з інфраструктурою", - сказав він.

РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Основні групи товарів подорожчають на 10-30%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути