пʼятниця, 13 квітня 2012 17:44

Юрій Луценко порівняв новий КПК із "циганською урбаністикою"

Юрій Луценко порівняв новий КПК із "циганською урбаністикою"
Луценко іронізує з приводу нового КПК. Фото: operkor.net

Не варто оцінювати новий Кримінально-процесуальний Кодекс, нещодавно прийнятий Верховною Радою, бо це - марна справа.

Про це заявив колишній міністр МВС Юрій Луценко, повідомляє сайт Народної Самооборони.

"Останній час багато говориться про новий Кримінально-процесуальний кодекс, який, мовляв, покращить ситуацію в українських судах. Ця завчена теза є відповіддю Президента Януковича на європейські резолюції про політичні репресії. Цю ж мантру проповідує на телебаченні хрещений батько нового КПК А.Портнов та дресирована депутатська папуга В.Олійник. Серйозні правники приводять аргументи "за" і "проти" тих чи інших новацій кодексу", - вважає засуджений міністр.

"Але все це – дурна робота, - пише Луценко, - прогресивність нового українського КПК – це швейцарський флот, циганська урбаністика, ацтекське конярство", - іронізує лідер Народної Самооборони.

І справа навіть не в тому, що цей документ поганий, просто його ніхто не будет дотримуватись, так само як ніхто в Україні не поважав старий документ. Луценко має сумніви, що нова редакція закону щось змінить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" хочуть підняти свій рейтинг балачками про зняття недоторканості — політолог

"Змінити підписку про невиїзд Тимошенко, Луценка і тисяч інших людей на арешт згідно чинного КПК можна було лише при втечі або спробі втечі (ст. 155). Але кого це хвилювало, якщо Янукович (прокурор, губернатор, олігарх і т.д.) вимагав закрити невгодних? Хіба з прийняттям дітища Портнова щось зміниться в цьому механізмі?", - запитує Луценко.

Замість того Юрій Луценко має свої пропозиції.

"Не голосувати проти Партії регіонів, партії злодіїв і брехунів. Вимагати від наступних депутатів законодавчо закріпити принцип про відставку слідчих, прокурорів та суддів у разі визнання Європейським судом порушень прав людини у певній справі", - підсумував екс-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Луценко порівняв новий КПК із "циганською урбаністикою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути