середа, 15 серпня 2012 09:55

Юридичних підстав повернення Тимошенко в політику немає - "регіонал"

Юридичних підстав повернення Тимошенко в політику немає - "регіонал"
Володимир Олійник: Євросуд справу Тимошенко по суті не розглядатиме. Фото: www.newsmarket.com.ua

Для повернення екс-прем'єра Юлії Тимошенко до української політики найближчим часом немає жодних юридичних підстав.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяву Миколи Томенка про те, що найближчим часом Тимошенко повернеться в політику.

"Немає жодних юридичних підстав, які б свідчили б про те, що найближчим часом, можливо, у цьому році, є шанс повернутися Юлії Тимошенко у велику політику. Перш за все, є вирок, який вступив у законну силу. А в Європі піднято питання щодо порушення прав на захист під час арешту. Тобто, немає ще в Європейському суді скарги на вирок по суті", - пояснив він.

Нардеп додав: "Але й рішення Європейського суду повинно бути реалізоване через рішення українських судів. Євросуд по суті справу не розглядає. Туди не направляються всі матеріали справи, докази. Він тільки розглядає доводи сторін стосовно питань щодо порушення конституційних прав на захист. Тому в юридичному відношення я не бачу підстав для таких висновків, які зробив Томенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" мають сумніви, що касаційний суд у справі Тимошенко відбудеться

Водночас, Олійник наголосив, що в програмі Об'єднаної опозиції є пункти з приводу звільнення політв'язнів, які суперечать один одному.

"Там прописано так, що буде прийнято закони, які унеможливлять втручання в діяльність судової гілки влади інших інституцій влади. А в наступному пункті пишуть, що Верховна Рада зробить все, щоби звільнити Луценка, Тимошенко й інших політв'язнів від покарання. Виникає питання: якщо ви створюєте механізми роботи незалежних судів, то який же спосіб невтручання ви пропонуєте через Верховну Раду вирішувати конкретну проблему. Тобто, пропонуються взаємовиключні речі", - пояснив "регіонал".

Говорячи про рішення Євросуду щодо справи Тимошенко, яке має бути наприкінці серпня, Олійник наголосив, що ЄС іноді дотримується подвійних стандартів щодо своїх висловів про справи українських політиків, які перебувають за гратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після рішення Євросуду ЦВК буде забов'язана зареєструвати Тимошенко та Луценка - нардеп

"Європі також треба діяти за цими стандартами, а не тільки нас повчати. Ось буде рішення Євросуду. Воно жодного відношення до обвинувачення не має. Воно буде мати відношення до того, чи були дотримані всі процедури щодо арешту. Далі я не знаю інстанцій, які б могли розглядати це питання", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Юридичних підстав повернення Тимошенко в політику немає - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути