вівторок, 03 липня 2012 14:03

Спецтема: Луценко за ґратами

Рішення Євросуду по Луценку має вплинути на долю всіх інших політичних в'язнів - Власенко

Рішення Євросуду по Луценку має вплинути на долю всіх інших політичних в'язнів - Власенко
Сергій Власенко сподівається і на позитивне рішення щодо своєї підзахисної. Фото: liga.net

"Бютівець" Сергій Власенко вважає, що Вищий спеціалізований суд під час розгляду касації у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка має взяти до уваги рішення Європейського суду.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросуд вирішив: права Луценка порушили і мають компенсувати 15 тисяч євро

"Касаційний суд не може не скасувати незаконній вирок і незаконне рішення Апеляційного суду. Також рішення Європейського суду має суттєво вплинути на долю всіх інших політичних в'язнів. Оскільки цей суд виносить свої рішення на прецедентній основі. Переконаний, що і в скарзі Юлії Володимирівни Тимошенко буде враховано рішення у справі "Луценко проти України", і буде визнано також політичний характер переслідування лідера української опозиції. Аналогічно це стосується справи Валерія Іващенка, політичні мотиви якої не є секретом в Україні. Але не всі це визнали", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів про поцілунки судді

Власенко обурений заявами депутатів парламентської більшості про те, що в рішенні Євросуду по справі Луценка немає нічого екстраординарного. "Бютівець" впевнений, що рішенням Європейського суду юридично встановлюється факт переслідування екс-міністра з політичних мотивів.

"Тепер Янукович може говорит все, що завгодно, що він європейський, напівєвропейський, африканський президент, чи рідний брат Лукашенка. Та сьогодні юридично встановлено, що в Україні є люди, які переслідуються за політичними мотивами. Саме тому скарга Юрія Луценка в частину статті 18 Європейської конфенції з прав людини була задоволена", - пояснив політик.

Зараз ви читаєте новину «Рішення Євросуду по Луценку має вплинути на долю всіх інших політичних в'язнів - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути